Prihajajo Mladi zdravniki

Nova nemška serija Mladi zdravniki ima vse, kar potrebuje priljubljena tedenska bolnišnična drama: čednega glavnega zdravnika, ki se trudi usposobiti ekipo pripravnikov sredi neusmiljenih tekmecev, nujnih operacijskih sob in romantičnih zapletov. Serijo si lahko ogledate na TV3 vsak dan od ponedeljka do sobote ob 20. uri zvečer.

Ko dr. Niklas Ahrend začne novo službo, veliko pričakuje. Nadarjenega ginekologa in kirurga so zaposlili kot glavnega zdravnika na kliniki v Erfurtu v nekdanji Vzhodni Nemčiji. Toda nikoli ni vse idealno – in tudi v tem primeru je tako … Niklas se mora v novi službi šele dokazati! Pri tem je zelo pomembno tudi timsko delo, saj ima ob sebi ekipo mladih in zagnanih pomočnikov, ki pa jih mora ustrezno usposobiti.

Niklas ima ugled briljantnega, a tudi impulzivnega zdravnika, ki se ne boji drugega mnenja. Nekateri mladi zdravniki so zelo predani, drugi pa so že kar preveč motivirani … in to ni njegova edina težava. Niklas ima tudi nasprotnika – plastičnega kirurga dr. Mattea Moreauja, ki je vodilni na svojem področju in si v kliniki ne želi tekmeca. Na srečo ima Niklas ob sebi vsaj svojo staro medicinsko prijateljico Leylo, travmatologinjo in anesteziologinjo.

Julia, hči upravnika klinike, je prepričana, da bo nekoč najboljša zdravnica na svetu. Do takrat mora nadzorovati vse in vsakega. Še bolj zagnana je Theresa: za vsako ceno se želi povzpeti po karierni lestvici in je pri tem ne moti, da bi naprej prišla s komolci. Vljuden, marljiv Elias trpi, ker je drugim sicer všeč, a ga ne občudujejo, kot se mu zdi, da bi morali. V nasprotju z lepim Benom, ki ljubi življenje, življenje pa očitno ljubi Bena. Je naraven – za operacijsko mizo in z damami. In to ve tudi Annika, ki je otrok ekipe, ljubljenka pacientov, a malo preveč sanjava za vsakdanje klinično življenje …

DELITE
Pomakni se na vrh