Amayino strto srce

Pred kratkim je pevka Amaya (oziroma Maja Keuc) izdala novo pesem Sleep Alone, ki je zelo osebno izpovedna. Pesem je nastala po razhodu z dolgoletnim partnerjem na Švedskem, zaradi katerega je imela Amaya strto srce.

»Zares strto srce ni samo psihična, ampak tudi fizična bolečina. Telo me je dobesedno bolelo. Vse skupaj je bil zame velik šok, in ko sem se tik za tem preselila v svoje stanovanje v Stockholmu sama, se mi je zdelo, kot da igram v seriji. Celo mesto me je spominjalo nanj, ker sem se zaradi njega tja tudi preselila,« se spominja.

Zanimivo je, da je takoj po razhodu začela delati v studiu, v katerem sta se spoznala osem let pred tem. »Takrat se je začelo moje mučno delo na sebi. Nekatere stvari so se v meni globoko premaknile. V tistem trenutku se je začel spreminjati tudi moj odnos do glasbe in glasbeni izraz. Nenadoma sem težko gledala vse, kar sem začutila kot ‘zlagano’ – in v glasbenem svetu oziroma poslu je tega veliko. Hotela sem čutiti nekaj iskrenega in dati nekaj iskrenega drugim. Ko sem bila mlajša, sem na odru razvila neki alter ego, zdaj pa se to vse bolj zabrisuje.«

Amaya je ob tem prišla tudi do zelo pomembnega spoznanja: da je prav v tem, da si iskren, resnična moč. Da je najpomembnejše, da nimaš skrivnosti, saj si zaradi njih ranljiv. »Vedno me je bilo strah pokazati ranljivost, dokler nisem ugotovila, da se ravno v tem skriva prava moč,« pravi glasbenica.

YouTube video

Amaya je bila hudo iskrena tudi v pesmi Sleep alone, ki jo je napisala v hipu. »Vrnila sem se k svoji primarni ljubezni do soul/R&B glasbe, ker je ta tako osebno izpovedna. V Stockholmu sem dobila unikatno priložnost, da sem v studiu, kjer so snemale Beyoncé, Britney Spears, Lady Gaga, Rihanna, Ariana Grande … za to pesem posnela tudi cel orkester. Kadar koli sem pesem izvajala v živo, se je dotaknila ljudi, ne glede na to, ali so bili ljubitelji tega žanra. Zares ima posebno mesto v mojem srcu in nanjo sem resnično zelo ponosna.«

DELITE
Pomakni se na vrh