Na Suzano se lahko zanesete

Idrijčanka Suzana Bajrič je diplomirala iz medijskih študijev, zdaj pa med drugim vodi oddajo Top 8 na TV3. V oddaji vsako popoldne predstavlja zanimive videospote. 28-letna lepotica pa je tudi sama zelo zanimiva.

Kaj se vam zdi največji problem današnjega časa?

Največji problem današnjega časa se mi zdi sistem, v katerega smo ujeti in ki mu ne moremo ubežati, pa če bi še tako želeli. Sistem nekega nadzorovanja, brez svobode odločanja posameznika. Potem hrana, ki je tako predelana, da o eko hrani po mojem mnenju sploh ne more biti več govora. Prava hrana, ki je šla skozi minimalno obdelavo, ki so jo jedli včasih, ne obstaja več. Zaužijemo marsikaj, a mogoče se tega niti ne zavedamo, zato tudi toliko rakavih in drugih obolenj. Potem je tu problem globalnega segrevanja, ki mu nikakor ne namenimo dovolj pozornosti. Dokler ljudje niso v smrtni nevarnosti, na problem ne gledajo tako, kot bi morali. A vidimo, kam gre ta svet: koliko je naravnih katastrof, kaj nam sporoča narava – letnih časov skoraj ni več, poznamo tako rekoč le še poletje in zimo. Tako se kažejo posledice onesnaževanja, saj je vsako poletje bolj vroče in vsaka nevihta hujša, saj se Zemlja z vsakim letom bolj segreva. Ne zavedamo se, da je Zemlja naš edini dom in da ga počasi uničujemo, kar je izredno žalostno.

Na katere svoje lastnosti ste najbolj ponosni?

Pri sebi sem najbolj ponosna na iskrenost, empatijo, pomoč drugim. Ena od najlepših lastnosti pri človeku je zagotovo iskrenost, ki je marsikdo ne mara. Biti iskren mi veliko pomeni, tako v družbi bližnjih kot tudi drugih. Velikokrat lahko zato potegneš krajši konec, ampak prepričana sem, da je pomembno ostati zvest samemu sebi. Sem zelo empatična oseba. Kot je nekoč rekla neka socialna pedagoginja: empatija omogoča, da prerastemo sebičnost in razvijemo občutek za druge. Ta občutek za druge je pri meni izredno prisoten, nikoli ne bom nekomu škodovala, nikoli ne bom nekoga dajala v nič, govorila grdo o nekom, sploh brez podlage, kot to ljudje radi počno. Sem zelo pošten človek, na katerega se lahko stoodstotno zaneseš. Nikoli ne bi nečesa izdala ali porinila noža v hrbet nekomu, ki naj bi ga imela rada. Dandanes je toliko nevoščljivosti, toliko zahrbtnosti, toliko »prijateljev« in taka redkost, da najdeš osebo, ki ji lahko zaupaš in ki bo zate res naredila vse, kot bi ti za njo. Zato res cenite ljudi, ki jih imate ob sebi in o katerih ste res prepričani, da so iskreni, ker je to dandanes zaklad, ki ga je težko najti in izkopati.

Kaj pa si želite pri sebi spremeniti?

Sem izredno impulzivna. Ko govorim vneto, zvišam ton, in marsikdo meni, da se derem, sploh ljudje, ki me ne poznajo. V resnici pa samo vneto razlagam stvari. Verjetno s tem izražam prisotnost balkanske krvi. Morda delujem napadalno, ampak sem daleč od tega. To bi vseeno morala spremeniti in ne zgolj govoriti, da takšna pač sem. Sem izredno temperamentna in to še kako pokažem. Mislim, da bi se v nekaterih okoliščinah morala odzvati bolj umirjeno, z nekimi drugačnimi tehnikami komuniciranja. Ker sem doma vajena strogega reda, sem, če nekaj ni v redu, lahko zelo ostra. Če stvar povem sedemkrat, je še v redu, ko pa se to ponavlja, je hitro ogenj v strehi. Sem izredno trmasta, in ko padem v neko stanje, se ga težko znebim. Tudi to bi morala spremeniti.

Kaj si trenutno najbolj želite?

Trenutno si najbolj želim resne, redne prve službe, v kateri bi lahko dala vse od sebe, dihala skupaj s podjetjem in skupaj z drugimi stremela k danim ciljem.

Kaj je vaš največji uspeh?

Da sem to, kar sem. Da se nikoli nisem pustila streti okolici. Da sem kljub ljudem, ki so taki in drugačni, ostala zvesta sama sebi, da nisem zamerljiva, da vsem odpustim vse. Zamerljive osebe trpijo v sebi, prav tako osebe, ki obrekujejo druge. Ljudje, ki želijo drugim slabo, niso močni, in to jih bo spremljalo in morilo vse življenje. Tako da sem ponosna na to, da se ne ubadam z drugimi, da imam sama s sabo dovolj dela, da me druge stvari sploh ne zanimajo. Uspeh je, da lahko danes pogledam vsakemu v oči in nimam niti kančka slabe vesti zaradi česa, kar sem naredila! Ostajam ista, zvesta in iskrena.