EKSKLUZIVNO: Saša Lendero iskreno: Poroka bo poleti!

»Kot bi se še enkrat zaljubila …«

Gledalci nedeljske oddaje Kdo si ti? Zvezde pod masko so tokrat uživali ne samo ob zanimivih nastopih, temveč tudi ob ganljivem trenutku, saj je po nastopu maske koruze z uspešnico Saše Lendero Ne grem na kolena na oder prišel Miha Hercog in na kolenih za roko zaprosil svojo dolgoletno partnerico Sašo Lendero.

Miha in Saša sta se zaljubila pred 20 leti, ko sta skupaj delala na radiu. »Ampak mislim, da razlog za zaroko ni bila okrogla obletnica, temveč to, da sva bila v zadnjem času res strašno povezana. Kot bi se še enkrat zaljubila! V dveh letih in pol, ko je bila moja mami bolna, je Miha prevzemal tri četrt vseh bremen in obveznosti doma, pa še mene je poskušal čustveno držati nad vodo. Res sem začutila, da imam ob sebi osebo, ki je ne bi nikoli želela izgubiti,« pravi Saša, ki je čas epidemije, ko imajo glasbeniki manj dela, saj ni nastopov, tako izkoristila tudi za čudovite trenutke z družino in še posebej z Mihom.

»Zaljubljenost kar nastane. To je čudovito čustvo, a ne preveč stvarno, ne preveč trajno, tudi ne preveč resnično. Pri ljubezni pa se mi zdi, da se sicer rodi sama, a jo moraš negovati. Zelo je pomembno, kaj narediš s tistim potencialom, ki ti ga dajejo privlačnost, skupni interesi ipd. Lahko imaš ta potencial, pa se prava bližina, zaupanje, ljubezen ne razvijejo. Zato sem zelo vesela ne le, da sva se spoznala, ampak da sva znala tudi čez vse krize, težave, težke in lepe trenutke, da se nama je vedno zdelo vredno potruditi rešiti težave. Ne samo prejadrala, ampak v resnici rešila! Naučila sva se, da je treba stvari postavljati na prave temelje in da morajo biti ti čisti. Tudi če včasih traja zelo dolgo in mora biti na eno temo tisoč pogovorov, je vredno,« pravi Saša, ki se je z Mihom zaročila že pred 12 leti. Čeprav smo že takrat čakali poroko, se za ta korak nista odločila. »Takrat sva imela veliko krizo. Priznala sva si, da to ni pravi trenutek, da bi želela narediti zaobljubo drug drugemu. Potem pa se nama je vse skupaj malo zamerilo,« je povedala pevka, ki torej ni želela, da bi bila poroka posledica krize in kot neko lepilo, ki naj bi ju držalo skupaj, temveč samo potrditev tega, da sta resnično dober par. In zato je toliko bolj zadovoljna, da je zdaj resnično tako, da je zaroka prišla v trenutku, ko sta popolnoma povezana. Pravzaprav se ji je zdelo, da je to, kar ju povezuje, tako in tako močnejše od vsega drugega, zato zaroke ni pričakovala.

Ker sta se v prejšnjih oddajah večkrat šalila na račun tega, da je Miha ne zasnubi, nas je seveda zanimalo, ali je bila zaroka dogovorjena, del scenarija. »Kje pa! Prisežem – čisto me je presenetil. Midva sva se na to temo tudi prej že vrsto let zafrkavala. Kadar sva nastopala na obletnicah poroke, sem ga vedno zbadala, pa tudi sicer na mojih nastopih ni šlo brez takih šal. Oba sva to razumela kot interno šalo, tako da ni bilo to, kar sva govorila v oddaji, nič takega. Ko pa je prišel na oder, me je pustil popolnoma brez besed in res sem bila presenečena. Še ko je pokleknil, sem mislila, da je to zaradi pesmi Ne grem na kolena … A ko sem ga pogledala v oči, mi je bilo vse jasno. To je bil čudovit trenutek v mojem življenju, ki ga ne bom pozabila. Kljub kameram, čeprav se je to zgodilo pred očmi vse Slovenije, je bil to zame zelo intimen in zelo močen trenutek.«

Čeprav ni dolgo od zaroke, Saša in Miha že načrtujeta poroko! »Zdaj je bil Miha zelo samoiniciativen. Predstavljala sem si, da bo do datuma poroke še nekaj trajalo, tako kot je bilo za zaroko potrebnih 20 let, da bova torej to malo prežvečila, pa potem čez nekaj mesecev spet … Ampak tokrat je Miha pohitel in sporočil, da bo poroka zelo kmalu, v nekaj mesecih. Poleti bo torej veselo!«

DELITE
Pomakni se na vrh