PREIZKUŠENO: Mezoterapija v salonu NatashaSPAce

Triatlon za nego kože – tako mezoterapiji pravi lastnica ljubljanskega salona NatashaSPAce Nataša Godler, in to prav zato, ker je mezoterapija v primerjavi s klasično nego obraza kot triatlon, toliko boljše rezultate daje. Nataša svetuje, da si zdaj, ko je koža izsušena zaradi mraza in ogrevanja, pa še malo zato, ker dolgo nismo mogli v kozmetični salon, res pomagamo prav s to terapijo.

Mezoterapija ali natančneje elektromagnetna elektroporacija omogoča začasen nastanek mikrokanalčkov v celični membrani in tako vnos aktivnih učinkovin v celico, ki drugače ne morejo ali slabo prehajajo skozi membrano. V medicini se uporablja že več kot 50 let, zadnja leta pa se vse bolj uporablja v estetski medicini.

V praksi to pomeni, da vam bodo z nastavkom na posebni aparaturi nežno vnašali sestavine posebnega seruma. Nastavek je prijetno hladen, zaradi seruma pa po koži z lahkoto drsi. Občasno boste začutili nežno ščemenje, kar je dokaz, da naprava deluje. Sicer pa je postopek prijeten in popolnoma neboleč. Pred terapijo kozmetičarka obraz očisti, nato pa iz cele palete serumov izbere tiste sestavine, ki so primerne za vašo kožo. Na voljo je kar 13 postopkov za različno stanje in problematiko kože – vse od ceramidov, liposomov, vitaminov C, A, E, F, B12 in B5, mineralov, hialurona … Po nanosu izbranega koktajla surovin pa kozmetičarka nanese še dnevno kremo.

Rezultat terapije je sveža, sijoča, gladka, vidno pomlajena polt in zmanjšanje mimičnih gubic. Že zaradi vnosa aktivnih sestavin je koža takoj po negi vidno bolj sijoča in lepša, učinek pa je tudi dolgotrajnejši, kar je najboljša novica. Mezoterapija je zato odlična tako za preventivo kot izboljšanje kožne problematike in pomlajevanje. Sama sem po terapiji opazila, da je bila koža tudi v naslednjih dneh bolj navlažena, pa tudi drobne gubice so kar izginile.