Zvezdniškemu producentu »pokvarili« dopust

Bojan Dragojević, producent in aranžer uspešnic Nede Ukraden, Severine, Borisa Novkovića, Jelene Rozga, Željka Joksimovića in še marsikoga je bil verjetno kar malo siten, ko mu je med dopustom zazvonil telefon. Ampak ker obožuje glasbo, se je hitro dal prepričati, da se med dopustom v Sloveniji sreča s članoma gorenjskega dueta Noč’n’šiht – in tako je nastala pesem V globinah tvojih oči.

Gonilni sili in ustanovna člana zasedbe Samo Žgalin (vokal) in Tadej Šefer Janc (kitara, vokal) si odre delita že tri leta. Nastopata akustično ali z zasedbo. Druži ju ljubezen do popa in rocka, njuna skoraj stalna sodelavca pa sta Urban Dacar na bobnih in Tomaž Repinc na bas kitari.

Besedilo skladbe V globinah tvojih oči je nastalo že pred časom, prve osnutke glasbene podlage pa so Samo, Tadej in Urban ustvarili v prazni hiši, ki je bila, kako simbolično, v nastajanju – tako kot takrat skladba. Besedilo, ki jim je bilo pisano na kožo, je potrebovalo še dodelano glasbeno in končno podobo, do katere pa je pripeljalo srečno naključje. Kajti tako Samo kot Tadej sta velika ljubitelja glasbe, zato spremljata mnogo glasbenikov in producentov na njihovih spletnih kanalih. Tako sta odkrila, da je znani producent Bojan Dragojević na oddihu v Sloveniji. Ker je Tadej v daljnem sorodstvu z Ano Vurcer iz Učiteljic, Bojan pa je pri tej skupini pomemben član iz ozadja, sta prek nje navezala stik. Predstavila sta mu osnutek skladbe in besedilo in že naslednji dan so se dobili v studiu v Ljubljani in začeli snemati.

DELITE