Novost pri nas: kozmetika CeraVE

Priljubljena ameriška dermokozmetična znamka CeraVe, ki obstaja od leta 2005, je pred kratkim prišla še na naš trg. Izdelki CeraVe imajo v svojih temeljih trdno medicinsko podlago, saj jih je razvil in odobril dermatolog. Eden izmed njih, slavni Tom Allison, pa je tudi soustanovitelj znamke.

CeraVe je znan po tem, da kot podlago za izdelke uporablja ceramide. To so molekule lipidov, ki jih najdemo v koži, njihova naloga pa je skrb za vlaženje in odpornost. Strokovnjaki so ugotovili, da pomanjkanje ceramidov pripelje do dehidracije in neelastičnosti kože, ob večjem primanjkljaju pa tudi do različnih kožnih bolezni, kot so luskavica, ekcemi, akne, dermatitis in druge kožne spremembe. Tako je CeraVe nastal v želji ekipe dermatologov, da bi ustvarila izdelke, ki bodo namenjeni spodbujanju ustvarjanja in zadrževanja ceramidov v koži. Zaradi posebne formule se hranila v izdelkih CeraVe zlahka, delček za delčkom, sproščajo v kožo v 24 do 48 urah.

Izdelki CeraVe so poleg ceramidov obogateni še z drugimi naravnimi sestavinami, kot so niacinamidi (vitamin B3), salicilna in hialuronska kislina, ki še dodatno pripomorejo k vlaženju kože. Obenem so brez vonja, zelo blagi in hipoalergeni, namenjeni občutljivi koži.

Na slovenski trg prihaja osem izdelkov #ceraveskincare, ki so lahko del dnevne in nočne rutine čiščenja ter nege obraza in telesa. Gre za vlažilno kremo, vlažilni losjon, vlažilno emulzijo za čiščenje, peneči se gel za čiščenje, obnovitveno kremo za roke, vlažilno nego za obraz SPF 25, vlažilno nego za obraz in SA-obnovitveno kremo za stopala. Poleg kakovostne in preproste sestave je znamka CeraVe priljubljena tudi zaradi cenovne dostopnosti in učinkovitosti pri reševanju težav s suho in občutljivo kožo.

DELITE
Pomakni se na vrh