INTERVJU: Blaž Švab in Melani Mekicar o priljubljenosti, živčnosti in razkužilu 

V petek zvečer je na TV Slovenija zanimiva in zabavna glasbena oddaja, ki jo vodita Blaž Švab in Melani Mekicar. Blaža poznamo že glasbene skupine Modrijani in tudi iz prejšnje oddaje, ki jo je pripravljal v istem terminu, a z drugo voditeljico. Z Melani ne sodelujeta prav dolgo, vendar sta se menda izvrstno ujela. Več o tem sta nam zaupala v kratkem pogovoru.

Se še spomnita, na kaj sta pomislila, ko sta se spoznala?

Blaž: To dekle ima odlično energijo in ogenj v očeh.

Melani: Ta model je res strasten pri oddaji, ki jo bo delal, in všeč mi je njegova energičnost.

Je vajino sodelovanje lažje ali težje, kot sta si predstavljala?

Blaž: Lažje. Je pa televizija tek na dolge proge. Pravo delo nas šele čaka.

Melani: Meni se tudi zdi, da je sodelovanje steklo zelo naravno, se pa strinjam, da sva šele na začetku. Seveda pa upam, da tako čim dlje ostane in se bova za to tudi potrudila.

Kaj vama je pri drugem najbolj in kaj najmanj všeč?

Blaž: Zelo rad delam z Melani. Iskrena in pristna je. Vsi v ekipi jo imajo tako radi. Pa ves čas se smeji. Ne poznam človeka, ki bi se toliko smejal. Kaj mi ni všeč? Vso oddajo se moram zaradi njenih 176 cm brez petk zelo pokončno držati. (smeh)

Melani: Pri Blažu mi je najbolj všeč, da se zna pošaliti na svoj račun, saj sem jaz tudi takšna. Hkrati pa mi je tudi všeč, kako zelo delaven in vztrajen je. Najmanj pa mi je všeč, da se včasih preveč sekira za stvari, za katere se mu ne bi bilo treba. Ampak še dobro, da ima mene, da ga malo zbrihtam in nasmejim! (smeh) Aja, pa všeč mi je, da skrbi za mojo higieno, ker me vsakih pet minut poškropi z razkužilom za roke. (smeh)

Katera glasbena točka v oddaji vaju je do zdaj najbolj ganila?

Blaž: Otroci morja Žige Rustja in Gregorja Ravnika, Čas skupin Dan D in Kvatropirci, Odkar te ni Nuške Drašček in Jacquesa Houdka. Pa vse so lepe.

Melani: Prav tako Čas skupin Dan D in Kvatropirci, Ne bodi kot drugi Ditke in Nine Pušlar, Daleč je za naju pomlad Ota Pestnerja in Erosov in seveda Odkar te ni Nuške Drašček in Jacquesa Houdka – pri tej sem imela vso točko kurjo polt.

Imata raje nežno pomladno sonce ali že nestrpno pričakujeta poletno vročino?

Blaž: Obožujem vročino.

Melani: Poletno vročino, ker vem, da pride v paketu z morjem.

Kakšen poletni dopust si želita?

Blaž: Morje in kava na obali.

Melani: Predvsem takega s sončnim vremenom in nekje ob morju. Res že komaj čakam.

Kaj vaju je nazadnje nasmejalo?

Blaž: Melani, ki je v oddaji trdila, da je tekmovalec pravilno odgovoril, ker je odgovoril samozavestno, ampak povsem napačno.

Melani: (smeh) Ja, tudi mene je to nazadnje najbolj nasmejalo. Tekmovalec je bil res prepričljiv, Blaž pa ni odreagiral, zato sem mislila, da se je pač zamislil ali zasanjal in ni slišal odgovora.

Katera je zadnja knjiga, ki sta jo prebrala?

Blaž: Kaj dela račka. (smeh)

Melani: Tiha pacientka. Zelo napeta in z res dobrim obratom na koncu. Pa zelo drugačna kot Kaj dela račka. (smeh)

DELITE
Pomakni se na vrh