Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal

Življenjski preobrati se nikoli ne zgodijo takrat, ko nam je dobro, lepo in ko življenje teče mirno, lagodno, zadovoljno in nekako »udomačeno«. Ko pa pridejo težave, bolezni in se znajdemo ujeti v navidezno brezizhodnem položaju, nas življenje postavi pred izbiro: poraz ali zmaga, predaja ali boj, obup ali rešitev, žrtev ali bojevnik.

Moj življenjski preobrat se je zgodil, ko je zbolel moj starejši sin. Toda pred obratom je bila pot polna težav in preizkušenj. Kako zelo razumem ljudi, ki mi pripovedujejo o svojih razočaranjih, ki jih doživljajo v zdravstvu, kjer so obravnavani kot objekt zdravljenja, ne pa kot subjekt. Če so v tem kaotičnem času sploh obravnavani. Ko mi je pred mnogo leti zbolel najstarejši sin, sem z zaupanjem verjela v uspeh zdravljenja uradne medicine. In kako obupana in nemočna sem bila, ko sem ugotovila, da kljub vsem diagnostičnim aparaturam ne najdejo vzroka bolezni in da jim tudi ne uspe določiti prave diagnoze. Sinovo zdravstveno stanje pa je bilo iz dneva v dan slabše. Dvakrat na dan sem ga hodila obiskovat v bolnišnico in nemočno gledala trpeče in od predoziranja zdravil blodne oči svojega otroka, ki je kričal od bolečin in v zamračenem stanju zavesti taval v blodnjah. Ponoči sem kar naprej klicarila dežurno sestro in jo prosjačila, naj ga pazijo. Obšel me je namreč paničen strah, da bi se od neznosnih bolečin lahko vrgel skozi okno 8. nadstropja Kliničnega centra. Ko je vendarle prišlo do preobrata in izboljšanja, sem si oddahnila, čeprav me je še vedno mučilo vprašanje o resnični naravi bolezni. Njegov zdravnik mi je povedal, da je simptomatika tako nenavadna, da preprosto ne morejo najti prave diagnoze. Tako so zdravili simptome in po mesecu dni je bil končno doma. Toda po tednu dni se je zgodba ponovila. Groza! Znova nazaj v bolnišnico? Moj strah je postajal vse večji, obup pa, kot da bi mi zabrisal razsodno razmišljanje. Toda nenadoma sem se spomnila na ruskega doktorja Lapteva, ki je pred kratkim odprl svojo ordinacijo v Ljubljani in s posebno rusko metodo opravljal diagnostiko, doktorica Valentina Kharlova pa zdravljenje. Vročičnega in onemoglega sina sem odpeljala k dr. Laptevu. Rezultat njegovega diagnosticiranja me je popolnoma sesul! Kar koli drugega bi mi povedal, bi verjetno sprejela kot verjetno ali vsaj z razumevanjem, toda njegova diagnoza je bila, kot da bi se nekdo norčeval iz mene in mojega zdravega razuma: »Gospa, vaš sin ima popolno blokado energijske pretočnosti med 2. in 3. čakro, kar je vzrok za njegovo bolezensko stanje!«

Samo to je še manjkalo pri vseh težavah in trpljenju! Verjetno je opazil izraz na mojem obrazu in mirno nadaljeval: »Vzrok za to blokado je bil stres, ki ga je doživel dne …« Povedal mi je datum, ki mi ni nič pomenil, zato je moje ogorčenje tako naraslo, da od jeze ali besa nisem mogla niti odgovoriti. On pa je že poklical dr. Kharlovo in odredil prvo terapijo ter priporočil termine na dva dneva za nadaljnje zdravljenje. Ko sva se po prvi terapiji s sinom vračala domov, je bilo njegovo stanje že opazno boljše. In nekje sredi poti se je nenadoma spomnil: »Mami, veš, da sem imel tistega dne, ki ga je omenil dr. Laptev, prometno nesrečo?« To je bilo leto in pol pred tem.

Verjetno je bila prav ta podrobnost razlog, da sem dobila zaupanje v tisto nenavadno zdravljenje po metodi ruske informacijske medicine. Sin se je pozdravil, jaz pa sem se takrat začela zanimati za zdravilne metode, ki presegajo omejenost klasične medicine.


Maria Ana Kolman, raziskovalka, fitoterapevtka in pisateljica. O sebi pravi, da ni niti zdravilka niti šamanka, pa vendar s svojim znanjem iz medicine, šamanizma, vrste zdravilnih tehnik in fitomedicine pomaga mnogim. Ustvarja rubriko Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal.

DELITE
Pomakni se na vrh