Proti stresu z vitamini

Stres je eden izmed glavnih dejavnikov za obolenja današnjega časa. Po telesnem naporu smo utrujeni in nam prija počitek. Psihičnega napora pa pogosto ne začutimo takoj, ampak šele, ko je že (pre)pozno. Tisti, ki telesu pomagajo uporabiti energijo iz zaužite prehrane, so večinoma vitamini skupine B. Skrbijo za nastajanje energije in za to, da hrana pride do končnega cilja ter nahrani celice.

Na zadosten vnos vitaminov skupine B morajo tako posebej paziti ljudje, ki so dolgoročno pod stresom. Pomanjkanju so bolj podvrženi tudi kadilci, uporabnice kontracepcijskih tablet in ljudje, ki pogosto uživajo alkohol. Verjetnost za primanjkljaj teh pomembnih vitaminov povečujejo še kava, pravi čaj in premalo spanja.

Vitamini skupine B so (podobno kot vitamin C) vodotopni, kar pomeni, da jih lahko telo v nekem časovnem obdobju absorbira le omejeno količino. Ob jemanju visokih odmerkov skupine B pa se odvečne količine vitaminov izločijo iz telesa z urinom, zato je urin rumen, predvsem zaradi izločanja vitamina B2 (riboflavina). To telesu ne škodi, je pa dejstvo, da ob večjih odmerkih vitaminov skupine B ti izgubijo učinkovitost, če jih ne uživamo daljše časovno obdobje. To je lahko večkrat na dan (manjše količine vitaminov B skupine) ali če jemljemo tablete s podaljšanim sproščanjem. Ker gre pri večjih odmerkih vitaminov B skupine za znatno povečanje dnevnih priporočenih odmerkov, je nujno potrebno, da je to podaljšano sproščanja čim daljše. Brez tega je namreč jemanje večjih odmerkov nesmiselno.

VONpharma B100 kompleks s podaljšanim sproščanjem 10–12 ur (to je najdaljše sproščanje na trgu!) je večnamensko prehransko dopolnilo z bioaktivnim naravnim kompleksom vitaminov B, pridobljenih iz kvasa. Zagotavlja celovit spekter esencialnih vitaminov iz skupine B, obogatenih z inozitolom in holinom v optimalnih količinah in pravilnem medsebojnem razmerju.

DELITE
Pomakni se na vrh