BEREMO: Vse lepote planeta danes in jutri

S knjigami potujemo … tako in drugače.

100 najlepših gradov na svetu

Po dolgem zaprtju si gotovo vsi želimo malo naokrog. Zato je dobro, da smo pripravljeni in si izberemo sanjske kraje. V knjigi 100 najlepših gradov na svetu boste našli ne le klasične evropske gradove, ampak tudi izjemne japonske in kitajske trdnjave, afriške puščavske citadele in indijske utrdbe. Kljub različnim zgodovinskim oblikam in značilnostim vsaka v knjigi predstavljena stavba veličastno odseva značaj in zgodovinsko dediščino države, ki ji pripada. V prestižni izbor najlepših gradov po svetu, ki so predstavljeni tako z vsemi informacijami kot tudi bogatim slikovnim gradivom, so avtorji uvrstili tudi Blejski in Predjamski grad.

Najlepši izleti za podaljšan konec tedna

Če pa vas zanima še kaj drugega kot gradovi, poiščite knjigo Najlepši izleti za podaljšan konec tedna, saj boste v njej našli kar 52 izvrstnih evropskih destinacij, ki so predstavljene z veliko fotografijami in zanimivostmi, tako da je že brskanje po knjigi po svoje potovanje čez naše meje. Sončni zahod na obali vasic Cinque Terre, drsanje v Stockholmu, secesija v Pragi, vožnja po Ženevskem jezeru, sardine v Lizboni – zdaj je čas, da razmislite, kaj vse boste obiskali, ko bo to spet mogoče.

Novacen

Kakšen je planet danes, vemo. V knjigi Novacen pa boste našli opis prihodnosti!

Štiri desetletja po tem, ko nam je izjemni mislec in avtor James Lovelock predstavil teorijo o Gaji, ki pravi, da so naš planet Zemlja in vsi živi organizmi na njem medsebojno povezani, nam predstavlja novo geološko dobo »novacen«. Ta je naslednik antropocena, ki se je začel v 18. stoletju, ko je človek začel spreminjati geologijo in ekosisteme celotnega planeta. V dobi novacena se bo tehnologija izmuznila naši zmožnosti, da jo obvladujemo. Pojavila se bo umetna inteligenca, veliko zmogljivejša in hitrejša od človeka. Kaj bo z nami, pa razkriva ta zanimiva knjiga.

Življenje na našem planetu

Naš planet ima kup lepot. Ampak – ali jih bomo tudi ohranili za potomce? V knjigi Življenje na našem planetu boste našli odgovore na to vprašanje.

Ta v vseh pogledih izjemna knjiga je del zapuščine naravoslovca, novinarja in zagovornika planeta Davida Attenborougha. V njej razmišlja o svojem življenjskem delu, dramatičnih spremembah planeta, ki jih je doživel, in o tem, kaj lahko naredimo za našo skupno boljšo prihodnost. Edino možnost za preživetje vidi v trajnostnem življenju, ki bo naš sodobni človeški svet znova uravnotežilo z naravo. Šele takrat se bo izguba biotske raznovrstnosti, ki smo jo povzročili, znova začela obračati v prirast. Šele takrat bomo svetu vrnili divjino in z njo stabilnost. Prepričan je, da bomo morali iz življenja odstraniti fosilna goriva, pa tudi zmanjšati svojo odvisnost od mesa in mlečnih izdelkov. Morda bomo preživeli novi koronavirus – toda brez korenitih sprememb nas čakajo še hujše nevarnosti …

DELITE
Pomakni se na vrh