Evrovizijska pesem v novi preobleki

Skupaj smo veličastni – fraza iz besedila letošnje predstavnice Slovenije na Evroviziji je kar najlepše povzela bistvo razmišljanja članov vokalnega orkestra Perpetuum Jazzile. Skladba Amen, ki jo bo na Evroviziji čez nekaj dni predstavila Ana Soklič, zdaj dobiva okrepljeno zvočno moč.

Ana Soklič si je skladbo želela predstaviti tudi malo drugače, kot jo pozna evrovizijsko občinstvo. »Ker sem Perpetuum Jazzile vedno občudovala zaradi njihove raznovrstnosti in odličnosti – in seveda ne pozabimo njihovih uspehov tudi zunaj slovenskih meja –, ni bilo dileme: oni so bili moja prva izbira za to sodelovanje,« razkriva slovenska predstavnica na izboru za Pesem Evrovizije 2021 Ana Soklič. Tik pred odhodom v Rotterdam se je skupaj s člani Perpetuum Jazzila zaprla v studio Metro in priznala, da je bilo sodelovanje »magično, ker so res vrhunski pevci. In vse to združeno v mojo skladbo. Ne morem si želeti ničesar več!«

YouTube video

»Bil je res izziv. Sploh zaradi časov, v katerih smo trenutno in čisto zares nimamo vaj v živo. Je pa res, da smo vedno spretnejši tudi z vajami po spletu, zato smo hitro šli v akcijo. Ne morete si predstavljati, kakšno je bilo veselje, ko smo se po letu dni znova srečali v studiu in na snemanju videospota,« so priznali Perpetuumi.

To je že drugi »izlet« Perpetuum Jazzila na območje evrovizijskega blišča, saj so na Evroviziji prvič sodelovali z dvojcem Maraaya. »To je bilo res veselje. Vsi smo veliki oboževalci Evrovizije, in ker smo že imeli nepozabno izkušnjo s skladbo Here4You, je bilo navdušenje do stropa in naprej. Ana je izredna pevka in v čast nam je sodelovati z njo,« so povedali člani vokalnega orkestra.

DELITE
Pomakni se na vrh