Nina Pušlar krpa luknje

Priljubljena pevka Nina Pušlar pravi, da ljudje zelo pogrešajo koncerte. Zato se ji zdijo spletni koncerti – dokler pač ne bodo izpolnjeni pogoji za normalno koncertno dogajanje v živo – zelo pomembni in dobrodošli.

»Poleg fizičnega je položaj, v katerem smo se znašli, za marsikoga tudi psihični napor, zato so takšni dogodki absolutno dobrodošli, da vsaj malo zakrpajo to miselno luknjo, ki jo je povzročila epidemija. Ekonomsko preživetje je negotovo za široko paleto gospodarskih panog, ne samo za tiste v glasbeni industriji, vendar je na prvem mestu naše zdravje. Dolgoročno pa upam, da se stvari postavijo na svoje mesto in da vdihnemo življenje s polnimi pljuči, tako kot včasih,« razmišlja prodorna mlada dama, ki pravi, da gre pri spletnih dogodkih za novo, drugačno izkušnjo. »Tudi ta je lahko posebna … Gre za trenutno edino možno alternativo, pri kateri pa se mora tudi izvajalec drugače potruditi, da poslušalec doživi in občuti nekaj posebnega, zato je bil spletni koncert zame velik izziv.«

Na koncertu pred občinstvom izvajalec daje in obenem tudi dobiva energijo, nastop pred kamero pa je seveda drugačen. »Na takem nastopu lahko poskušamo ustvariti novo energijo, nove poudarke in poudariti drugačne specifike koncerta, ki se v taki obliki še bolj izrazijo. Bistvo pa je, da tak koncert, če se ga lotiš produkcijsko resno, ni samo izvedba klasičnega koncerta z nekaj kamerami, ampak je treba vse skupaj zelo natančno prilagoditi nekoliko drugačni izkušnji tako za izvajalce kot tudi gledalce,« je prepričana Nina, ki ji je na njenem koncertu to tudi uspelo.

DELITE
Pomakni se na vrh