Dominik poskrbel za psička

Glasbenik Dominik Kozarič, ki je nekoč navduševal na slovenski pop sceni z uspešnicami, kot je Reka luči, potem pa se je preselil na Kanarske otoke, je velik ljubitelj živali. Zdaj je lastnik kar dveh psov, eden od njiju pa je imel v zadnjem času hude zdravstvene težave.

Prvega psa, najdenčka, je Dominik dobil pri osmih letih in odtlej so imeli pri hiši vedno te domače živali. Tudi psa, ki ju ima na Tenerifu, Lillie in Billie, sta najdenčka. »Prva je pred desetimi leti prišla k hiši Lillie. Stara je bila komaj mesec in nekaj dni, obsojena je bila na evtanazijo, vendar mi jo je kljub obsodbi uspelo rešiti. Leto pozneje, pred devetimi leti, se nam je pridružil še Billie, prav tako je imel šele kak mesec. Nekega dne so nam na vrata pozvonili otroci, ki so ga ponujali od vrat do vrat. Ko sem ga zagledal, si nisem mogel kaj, da ga ne bi sprejel. Vedel sem, da bodo zaradi njega nove obveznosti, vendar je bil tako lep in nebogljen, da me je zadelo naravnost v dušo,« pripoveduje Dominik.

Billie je izredno živahen kuža, pred kratkim pa je tako rekoč čez noč začel hirati. »Nehal je jesti, naenkrat je shiral, spal je ves dan in izgubljal moč. Upal sem, da ni nič hujšega, in pričakoval, da se bo pobral do naslednjega dne, vendar se to ni zgodilo, prav nasprotno. Opazil sem, da ima povišano temperaturo, in sprva upal, da gre morda samo za malo težji prehlad ali kaj podobnega. Tretji dan slabega počutja sem se odločil za obisk pri veterinarju. Ta mu je postavil diagnozo, o kateri sem močno dvomil, saj mu je pripisal virusni hepatitis, kar pa mi ni šlo v račun, saj ni prišel v stik z nobenim drugim psom kot z Lillie, ki je bila popolnoma zdrava. Zato sem veterinarju predlagal ekografijo in ugotovili smo, da ima na vranici tumorje. Po krajšem razgovoru smo se odločili za operacijo, in ker je bila vranica polna tumorjev, je morala biti v celoti odstranjena,« nam je zaupal pevec, ki je dva dni po operaciji šel po Bilija in pridno skrbel zanj. »Dajal sem mu antibiotike proti infekcijskemu vnetju in ga hranil. Neverjetno hitro se mu je povrnil tek in postavil se je na noge. Ves ta čas sem spal ob njem in ga stregel, skoraj kot bi skrbel za majhnega otroka. Ko sem ga po treh dneh odpeljal na ponovni pregled pri veterinarju, se ta ni mogel načuditi, s kakšno hitrostjo se mu je zacelila rana, nastala pri operaciji,« je ponosen glasbenik, ki pravi, da sta oba psa zdaj spet srečna kot prej. »Tako sta srečna, da jima včasih prav zavidam,« dodaja v smehu.