Konec izgovorov za Sašo Tabakovića

Vsestransko nadarjeni igralec in glasbenik Saša Tabaković je pred kratkim predstavil novo pesem z naslovom V noč, ki jo je posnel v sodelovanju s Thomas March Collective.

»V zadnjem času sem dejavnejši v glasbi, ker je epidemija prinesla streznitev, da moram glasbene projekte, ki sem jih nekje začel – tudi končati. Tako se je pokazalo, da si je treba pač za stvari vzeti čas in se prenehati izgovarjati, s čimer pasemo lenobo,« pravi Saša, ki je lani pri založbi Celinka izdal etno album Pesmi z drugega brega, zdaj pa se pripravlja na pot v bolj popularne žanre.

Saša ustvarja pod imenom BELART: »To je umetniški naziv, s katerim se želim približati poslušalcem, ki jim je blizu pop, elektronski melos. To ime sem izbral kot sestavljanko pomenov lepote in umetnosti. Verjamem, da ima vsaka vrsta estetike, tudi neestetike, če želite, svoje zakonitosti, torej tudi pop glasba. Z imenom želim pokazati, kako jo doživljam in kako o njej razmišljam.«

Na povabilo Tomaža Mariča, ki se podpisuje kot Thomas March Collective, je Saša na njegovo avtorsko glasbo napisal besedilo in pesem odpel. Tako je nastala pesem V noč, za katero je aranžma ustvaril Jure Matoz, režiserka Irena Gatej pa je poskrbela za video, ki vizualno uokvirja sporočilo pesmi. »Mislim, da gre za zanimiv projekt, ki se s svojo zgodbo poskuša približati filmičnemu doživetju glasbe,« pojasnjuje Saša, ki je trenutno v fazi priprave avtorskega albuma, ki ga želi dokončati še letos. »Od izdaje prejšnjega albuma, sicer v popolnoma drugem žanru, še ni minilo niti leto, zato mogoče delujem ambiciozno, ampak mislim, da mi bo uspelo,« nam je zaupal.

Na sliki: Saša, Tomaž in Jure