Okrepite pregrado pred mikroorganizmi pri koži okoli nosu in ustnic

Ste vedeli, da sta predela ust in nosu glavni vhod za vstop v človekovo telo za stresorje iz okolja, z mikroorganizmi vred?

Koža ima odločilno vlogo pri imunski obrambi. Je prva obrambna pregrada, ki ščiti pred vstopom mikroorganizmov v telo. Koža se s svojimi biokemičnimi reakcijami in zaščitno pregrado kože nenehno brani pred stresnimi dejavniki iz okolja. Kot obrambni odgovor na slabe vplive iz okolja proizvaja proteine, imenovane interferoni. Zato je koristno, da imate v teh spreminjajočih se razmerah pri roki verodostojnega pomočnika, ki bo zagotovil zdrav mikrobiom kože in sluznične membrane, okrepil zaščitno pregrado in spodbudil njeno obnavljanje.

Na površini naše kože živi na milijarde bakterij, ki sestavljajo zaščitno pregrado kože. To pregrado imenujemo mikrobiom in niti dva človeka na svetu nimata enakega, niti dvojčki. Gre za edinstven skupek mikroorganizmov, ki je specifičen za vsakega posameznika, in njegovo podrobno raziskovanje se je začelo šele na začetku 21. stoletja. Pri odraslem človeku lahko tehta tudi do 1,5 kilograma, sestavlja pa ga kar 100.000 milijard bakterij.

Dobra novica je, da se lahko s pravo kremo zaščitite.

Za predel okoli nosu in ustnic vam priporočamo Nazolabialno zaščitno kremo IMMU naravne kozmetike Madara. Hranljiva in zaščitna krema uravnava mikrobiom kože, zato okrepi njeno zmožnost, da se upre sovražnikom iz okolja. IMMU active kompleks združuje rastlinske izvlečke, ki so sposobni zmanjšati aktivnost virusov in bakterij, zmanjšuje vnetne procese in vzdržuje procese obnavljanja. To so izvlečki iz ameriškega slamnika, navadne smreke, bradovca in bezga. Rastline v IMMU-ACTIVE COMPLEX so in vitro pokazale protibakterijske in protivirusne aktivnosti, prav tako pa tudi uravnavajo imunsko aktivnost. IMMU-ACTIVE kompleks spodbudi naravno odpornost kože ter pomlajuje in ščiti kožo in sluznico.

DELITE