Severina spet politično angažirana

Frank Sinatra je bil eden tistih, ki je rušil pregrade. Vztrajal je, da morajo tudi njegovega kolega in prijatelja Sammyja Davisa mlajšega obravnavati enako kot druge – pa čeprav je bil temnopolt, v Ameriki pa še ni bilo enakopravnosti. Josephine Baker je hotela, da jo na ameriškem jugu gledajo tudi temnopolti, sicer ni hotela nastopiti niti za bele. Dylanove pesmi so peli na mirovnih shodih, tako kot Lennonove, ki je z ženo Yoko Ono v postelji protestiral za mir … Številni umetniki so v preteklih desetletjih pokazali, da niso samo za zabavo in okras, temveč so svoj glas v javnosti izkoristili tudi za različne družbene akcije. V zadnjem času tako številne znane osebnosti pozivajo na cepljenje, hrvaška pevka Severina pa je te dni na družbenih medijih pozvala ljudi, da izkoristijo svoj glas za spremembo na volitvah v Zagrebu.

»V nedeljo lahko spremenimo Zagreb. Lahko, če za to porabimo 10 minut in se uredimo, vzamemo osebno izkaznico in masko ter se sprehodimo do volišča. Potem pa v nedeljo padajo vse maske …« je zapisala na svoji strani na družbenem omrežju in ljudi nagovorila, naj podprejo Tomislava Tomaševića.

Čeprav se poleg glasbenih stvaritev pri Severini najpogosteje komentirajo njen videz in ljubezenske drame, je dejstvo, da je najbolj angažirana med pop pevkami na Balkanu. Pred leti je z broško, na kateri je bilo trenutno število brezposelnih, jezila tedanjo premierko Kosorjevo, tudi zaradi svojih izkušenj na sodišču je vzdignila glas za mame, ki se borijo za skrbništvo, podprla je referendum za zaščito zakona o delu, nazadnje posnela reklamo proti sovražnemu govoru … Severina je torej ena tistih javnih osebnosti, ki se trudijo, da bi svojo prepoznavnost izkoristili tudi za pomembna družbena vprašanja.

DELITE
Pomakni se na vrh