Zlata piščal za življenjsko delo Vladu Kreslinu

Kulturno-umetniško društvo Zlata piščal je podelilo istoimenske nagrade za dosežke v slovenski popularni glasbi za leto 2020. Dobitnike je izbralo izmed več kot 2000 predlogov. Nagrade je podelilo sedmič, zaradi trenutnih razmer že drugo leto zapored v spletnem prenosu. Zlato piščal za življenjsko delo je dobil glasbenik in avtor Vlado Kreslin.

Zlato piščal za album leta so dobili glasbeni dvojec Okustični in Jadranka Juras za ploščo Enkratna, neponovljiva, za izvajalca leta skupina Joker Out, za skladbo leta zasedba Dan D za pesem Ne naredi mi tega, novinci leta pa so postali Wckd Nation.

Akademija, sestavljena iz članov različnih strok, povezanih z glasbo, je v dveh krogih glasovanja pregledala glasbeno bero več kot 2000 prijavljenih del in kandidatov za ustvarjalno leto 2020.

“V prvem krogu so člani akademije s po enim predlogom kandidata za nagrado v vsaki kategoriji oblikovali nabor nominirancev, ki jih je bilo v vsaki kategoriji pet oz. v primeru istega števila točk šest, nato pa so v drugem krogu s točkovanjem izbrali nagrajence,” so pojasnili v društvu Zlata piščal.

Edine nagrade za popularno glasbo so že drugo leto zapored podelili v spletnem prenosu. “Z refleksijo glasbenega ustvarjanja in nagradami želimo vzpodbujati, nagraditi in pokazati odnos do vseh, ki vlagajo svoj trud in znanje na področju glasbenega ustvarjanja, kar je v teh časih še kako pomembno,” so še zapisali v društvu. Ob tem so izpostavili, da pandemično leto 2020 nikakor ni skoparilo z glasbenimi presežki.

DELITE
Pomakni se na vrh