DANES: V Rotterdamu veliki finale 65. Evrovizije

V Rotterdamu se bo danes zvečer začel sklepni večer 65. tekmovanja za pesem Evrovizije, na katerem bo znano, katera pesem je najbolj navdušila evropsko občinstvo in žirije. Poleg desetih pesmi iz dveh predizborov bo na sporedu še pet skladb velikih pet – Francije, Nemčije, Italije, Španije in Velike Britanije – ter Nizozemske kot zadnje zmagovalke.

Finalni večer izbora za pesem Evrovizije 2021 bo odprla ciprska predstavnica Elena Tsagrinou s svojo energično skladbo El Diablo, sklenila pa Senhit iz San Marina s plesno pesmijo Adrenalina.

Zvečer bo sicer mogoče znova prisluhniti izbrani deseterici, ki se je uvrstila v finale na torkovem preidzboru: skupini The Roop iz Litve, ruski predstavnici Manizhi in švedskemu predstavniku afriških korenin Tusseju. V finale so se v torek uvrstili še norveški predstavnik TIX, belgijski veterani Hooverphonic, Izraelka z etiopskimi koreninami Eden Alene, pevka Efendi, ki zastopa Azerbajdžan, ukrajinska skupina Go_A, omenjena Elena Tsagrinou ter predstavnica Malte Destiny, ki visoko kotira na stavnicah.

Iz četrtkovega večera pa so se v finale poleg San Marina uvrstili izvajalci iz Albanije, Srbije, Bolgarije, Moldavije, Portugalske, Islandije, Švice, Grčije in Finske. Pridružilo pa se jim bo še velikih pet – Francija, Nemčija, Italija, Španija in Velika Britanija – ter Nizozemska kot zadnja zmagovalka iz leta 2019, ko je Evrovizijo gostil Izrael, zmagal pa je Duncan Laurence s skladbo Arcade. Na stavnicah poleg omenjene pevke Destiny visoko kotirata italijanska zasedba Maneskin in francoska predstavnica Barbara Pravi.

Evrovizijski finale bo minil brez slovenske predstavnice Ane Soklič, ki se ji v torek s skladbo Amen ni uspelo uvrstiti v finale.

DELITE
Pomakni se na vrh