Drzni začetki Helene Blagne

Pevka Helena Blagne je očitno v letih, ko rada obuja spomine. Tudi spomine na začetke svoje kariere. Na svojem profilu na Facebooku je tako nedavno objavila fotografijo iz leta 1976, ko je imela prvi »pravi« nastop – na tekmovanju Prvi glas Gorenjske, ko je imela 12 let.

Objavila pa je tudi fotografijo s Splitskega festivala leta 1987, ko je tam nastopila s skladbo Uspomene. Helena je namreč pred razpadom Jugoslavije gradila pevsko kariero na celotnem ozemlju nekdanje države. In dosegala tudi opazne uspehe – tako kot kmalu za njo tudi Simona Weiss, ki je v tistem času postala dekle Gorana Šarca. Ta je najprej pisal pesmi Heleni, nato pa seveda Simoni (danes pa Darji Gajšek).

Zaradi razpada Jugoslavije in vojne na Balkanu je bilo slovenskim izvajalcem v devetdesetih letih prejšnjega stoletja skorajda nemogoče nastopati južno od naše meje, tako da je Helena vse svoje moči uprla v domači trg. Nanizala je kup uspešnic, uspešno pa se je predstavila tudi na gledaliških odrih in nazadnje nasmejala občinstvo v predstavi Menopavza.

DELITE
Pomakni se na vrh