TUDI LETOS: Festival Metaldays odpovedan

Organizatorji festivala Metaldays so zaradi posledic pandemije tudi letos odpovedali poletno izdajo ob tolminskem Sotočju. Kot so zapisali na svoji spletni strani, so se za to odločili, ker vlada do zdaj ni zagotovila dovolj informacij o tem, ali bodo poleti v Sloveniji večji dogodki dovoljeni ali ne.

Tolminsko Sotočje bo tako drugo leto zapored ostalo brez najbolj množičnega poletnega festivala, ki ga je pred izbruhom koronavirusa obiskalo okrog 12.000 ljudi. Podobna usoda čaka tudi festival punk rock glasbe, ki so ga prav tako odpovedali, medtem ko organizatorji festivala reggae glasbe, ki bi se ob Soči zgodil kot zadnji, še niso rekli zadnje besede.

Kot je za STA povedal organizator festivala Punk Rock Holiday Andrej Sevšek, se nadejajo, da bi avgusta lahko izvedli alternativno obliko festivala, na kateri bi lahko gostili obiskovalce in nastopajoče iz EU. “Ampak za to potrebujemo podatek, kaj in kako bo dovoljeno avgusta. Kot da nihče ne razume, da ne moremo odpreti z danes na jutri,” je sklenil.