Filip Steiner podpira domače avtorje

Naš izvrstni grafični oblikovalec Filip Steiner, ki trenutno študira v Londonu, je v zadnjem letu dejaven tudi kot pokrovitelj različnih slovenskih avtorjev. S svojimi sponzorskimi aktivnostmi se sicer ne želi izpostavljati, ampak ker lahko v spletni knjižnici Biblos najdemo že kar nekaj e-knjig, ki jih je brezplačno oblikoval in imajo zato na naslovnici njegovo oznako, njegovo delo ni ostalo skrito.

»Prav ste povezali. Sam sicer raje v ospredje postavljam svoje izdelke, kot so oblačila ali skodelice, pri katerih imam bolj proste roke, kot pa knjige, ki sem jih oblikoval po željah avtorjev. A ker dobro vemo, da pisanje pri nas ne prinaša večjega zaslužka, sem se pred časom odločil, da bom tistim, ki so mi tako ali drugače blizu, daroval svoje znanje in čas. Med epidemijo sem bil več doma, tako da nisem mogel izkoristiti vsega, kar ta svetovna metropola ponuja v običajnem času, zato mi je zdelo bolje, da čas izkoristim za podporo umetnikom, kot pa da bi gledal v zrak,« nam je povedal Filip.

Pravijo, da se dobro vrača z dobrim. »Seveda poznam ta rek, ampak če bi pomagal z nekim upanjem, da se mi bo to v prihodnosti vrnilo, to pač ne bi bilo v skladu z dobrimi deli. Ko se odločim, da nekomu pomagam, zadaj ni preračunljivosti! Sicer pa ne vem, ali naj se mi še kaj vrača, če pa je že v trenutku, ko avtorju pošljem oblikovano knjigo in je z mojim delom zadovoljen, moje veselje neizmerno. Veste, ko obdaruješ drugega, je to veliko darilo tudi za nas same,« dodaja ta izjemni mladi talent, o katerem bomo brez dvoma še veliko slišali.