INTERVJU: Čuki so si med epidemijo poiskali drugo zaposlitev

Skupina Čuki je pred kratkim predstavila novo pesem z naslovom Mogoče. Ob tej priložnosti smo na klepet poklicali Jožeta Potrebuješa, ki že tri desetletje vodi to zasedbo, ki je že ves ta čas v samem vrhu priljubljenosti.

Zdi se mi, da od nove pesmi veliko pričakujete, drži? To sklepam po tem, da ste pripravili tudi bogat videospot, kjer sodeluje kup ljudi … Ali pričakujete, da bo to ena od uspešnic, ki bodo zaznamovale to desetletje? 

Najbolj diplomatski odgovor bi bil seveda »mogoče« – takšen je namreč tudi naslov te navihane pesmi, ki govori predvsem o neodločnosti oz. »cincanju«. V videospotu pa poleg Čukov sodelujejo še televizijska voditeljica Jasna Kuljaj, Rado Mulej, plesalke Plesnega mesta in moja hčerka Petra.

Kaj je bil navdih za pesem? 

Beseda »mogoče« je tako prikladna beseda, da jo izrečemo pogosteje, kot se sploh zavedamo. Kar enkrat štejte, kolikokrat jo recimo izgovorimo v eni uri. Po navadi gre fantom »mogoče« kar malo na živce, ampak beseda v resnici ni tako zelo slaba. Med dvema skrajnostma, »da« in »ne«, je še ogromno manevrskega prostora, ki nam daje upanje, da vztrajamo. 

Kako to, da imate v spotu veliko sodelujočih? Je bilo kaj težav zaradi ukrepov? 

Ni bilo prevelike panike, saj smo, ker smo spot snemali čez mejo, tako ali tako potrebovali potrdilo o prebolelosti ali pa negativen izvid testa. 

Jernej se je v zadnjem letu spet zaposlil v vrtcu. Kako ste Čuki preživeli zadnje leto in posebne ukrepe? 

Poleg Jerneja se je zaposlil tudi basist Miha, ki pa dela v Avstriji. Zaradi nastalih razmer, ko nimamo nastopov, ni bilo druge, kot da poprimemo še za kakšno drugo delo. V tem času karanten smo se celo tako držali ukrepov, da smo še vadili bolj malo skupaj. 

Jože, kaj pričakujete, da bo zdaj, ko bodo spet mogoči koncerti? Se kaj bojite, da se je občinstvo odvadilo zabav? 

Kljub temu da vsi skupaj čakamo, da začnemo žurati in nastopati, se malo bojim, da so časi sproščenih druženj brez omejitev še kar daleč. No, »mogoče« se pa motim. 

Ste bili vi to leto doma več kot običajno? Kako so to sprejele vaše ženske? 

Ja, toliko, kot sem bil ob vikendih doma to leto, v življenju še nisem bil. Kar se tega tiče, smo se imeli super in smo se naužili drug drugega. Med tednom imamo pa tako ali tako dosti drugega dela. Je pa rahla umiritev življenjskega tempa nam kar prav prišla. Ampak nisem tarnal prej, pa tudi zdaj ne bom. Vsaka stvar ali stanje ima tudi svetle plati. 

Ali kdaj obžalujete, da ste edini moški v hiši? 

Kaj bi tukaj obžaloval, razen tega, da nam čas tako hitro mineva in Eva in Petra tako hitro odraščata, da je človeku kar malo hudo, da se nezadržno približujemo obdobju, ko bosta šli vsaka po svoje. 

Kako gledate na ljubezni hčerk? Se vas snubci kaj bojijo? 

Tega se pa nič ne bojim. Upam samo, da bodo v redu fantje in da se čim prej pomerimo v nogometu, teku v kakšen hrib, veslanju … 

Kakšne načrte imate za poletje? 

Te dni po vsej Sloveniji predstavljamo novo pesem Mogoče, začenja se snemanje že 14. sezone otroške oddaje Ribič Pepe za nacionalno televizijo, začenjam komponirati glasbo za novo nadaljevanko za Pop TV, dogovarjamo pa se tudi za novo sezono zabavnoglasbene oddaje na Planetu. S Čuki pa upamo na čimprejšnje nastope. Pa čim več gibanja … takšnega in drugačnega.