PREIZKUŠAMO: Sense – razvajanje z razgledom

»Kaj, a so bazeni že odprti?« je bilo glavno vprašanje, ko sem na Facebooku delila fotografijo iz wellnessa Sense, v katerem sem si privoščila triurno razvajanje. Očitno nisem edina, ki je že hudo pogrešala tako ponudbo, moja izkušnja v Sensu pa bi bila tudi v normalnih časih vredna zavisti. Pa ne samo zaradi izjemne tajske maserke Pin, prazne savne, da sem se počutila kot zvezda, ki ima vse zase, čudovitega bazena in okusnega čaja, s katerim so mi postregli. Po pravici povedano je že razgled, ki sem ga občudovala s terase na vremensko sicer muhast, a dovolj topel dan, pobožal mojo dušo …

Zaradi boljših zdravstvenih razmer so svoja vrata končno odprli tudi wellness centri. V Ljubljani je eden lepših gotovo wellness Sense v 9. nadstropju hotela Union, ki svojim gostom ponuja celo možnost, da turistični bon izkoristijo v polovični vrednosti za nastanitev, sto evrov pa lahko izkoristijo v Sensu. Za vse hotelske goste so savne in bazen tako in tako brezplačni, tako da si za ta denar lahko privoščijo masaže ali kozmetične storitve. Slednjih pred korono v Unionu sicer niso imeli, tako da je to dodatna ponudba, ki jo bom z veseljem še kdaj poskusila, ampak glede na to, da je lastnica Andreja Medvedič izbrala vrhunsko kozmetiko Sothys in da imajo za telo aparat Endospheres, je jasno, da je nega zagotovo učinkovita.

Svoje razvajanje sem začela v sobi za masažo. 50-letna Pin je iz Tajske prišla že pred šestimi leti, saj je po ločitvi sama skrbela za otroka in ji z učiteljsko plačo ne bi uspelo preživeti. Prikupna in nadvse učinkovita maserka mi je med masažo prijazno odgovarjala na vprašanja in povedala celo, da se ji zdijo Slovenci veliko boljši od Tajcev. Glede na njeno zgodbo, da ji nekdanji mož sploh ni nič prispeval v družinski proračun, je jasno, da je imela res veliko smolo, razkrila pa je tudi, da so tajski moški veliko bolj nadležni kot Slovenci, ki se menda, tudi če zavrne kakšno nespodobno povabilo, odzovejo mirno in razumno.

Tajska masaža je tudi pri nas zelo priljubljena, kar ne preseneča, saj je resnično izjemno učinkovita. Pin me je najprej vprašala, ali imam kakšne težave, potem pa mi je dobro pregnetla vse telo – tudi glavo. Tajske masaže se končajo z raztegi, tako da so v resnici bolj vsestransko učinkovite kot naše klasične masaže in lahko v veliki meri nadomestijo celo kakšne terapevtske masaže.

Pin me je po masaži pospremila v wellness, kjer sem najprej preizkusila obe savni – infra in finsko. Zaradi posebnih ukrepov tako in tako ne more biti gneče, saj imajo omejitev na osem obiskovalcev, ampak od 14. do 17. ure sem bila tam popolnoma sama, kar je bilo še posebno doživetje! Savne so čiste, odišavljene z eteričnimi olji, na voljo imate čaj, vodo … Vmes sem še malo zaplavala v bazenu v tem prekrasnem ambientu, ki ga je uredila kar lastnica sama. Andreja Medvedič je namreč iskana arhitektka, zanimivo pa je, da je bila ta nekdanja manekenka celo članica Graditeljev – to je bil oddelek Neue Slowenische Kunsta in torej spada med pomembne domače umetnike!

Ob koncu mojega obiska je prišlo v Sense še nekaj gostov. Mlada domača hotelska gosta sta očitno uporabila turistični bon, saj je ponudba v Unionu resnično zanimiva, v savno pa je zakorakal tudi mišičasti Teksašan Louis, ki bo menda v Ljubljani nastanjen nekaj mesecev, saj sodeluje na Natovih letalskih vajah.

Če se torej želite razvajati, preverite, zakaj Sense poskrbi za vse čute!

DELITE
Pomakni se na vrh