Festival Lent 2021: Je festival, ki odpira življenje!

Osrednji del Festivala Lent bo letos potekal v ustaljenem terminu od 25. junija do 3. julija, obenem pa bo z manjšimi dogodki popestril dogajanje v Mariboru še skozi vse poletje. Dokončno se bo zaključil 3. septembra z Operno nočjo. “Ostajamo festival, ki združuje. Letos še posebej,” pravi direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina.

Letošnji proračun osrednjega dela Festivala Lent znaša 700.000 evrov, obseg ostalega dogajanja čez poletje pa je odvisen od prodanih vstopnic in sponzorjev, je ob današnjem podpisu pogodbe z generalnim pokroviteljem Zavarovalnico Sava povedal Rukavina.

STA

Kot je povedal na včerajšnji novinarski konferenci, so ljudje željni prireditev v živo, zato so v Narodnem domu Mariboru vztrajali, da tudi letos izvedejo ta festival v ustaljeni obliki. Sicer z nekaj manj zvenečimi imeni iz tujine in manjšimi prizorišči, a so v sodelovanju z drugimi zavodi, nevladnimi organizacijami in festivali po besedah Rukavine kljub temu uspeli pripraviti zanimiv program, ki bo “mestu vrnil nekaj veselja”.

DELITE
Pomakni se na vrh