Gašper Tič ne bo pozabljen

Pred skoraj štirimi leti, 18. junija 2017, se je v središču Ljubljane zgodila tragedija. Nočna zabava je ušla izpod nadzora in igralec in scenarist Gašper Tič je za vedno končal svojo pot. Njegovo matično gledališče MGL je dolgo žalovalo, zdaj pa skrbi, da njegovo ime ne bo pozabljeno.

Tako bodo na obletnico njegove smrti, ki so jo poimenovali Dan v spomin na Gašperja Tiča,uprizorili komedijo Slamnik v režiji Diega de Bree, in sicer na zunanjem prizorišču v Hali L56 (Industrijska cona Šiška). Predstava, ki bo v petek, 18. junija, ob 20. uri, bo dobrodelna: izkupiček od prodanih vstopnic bodo namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije – za humanitarni program Pomežik soncu. Tako se želijo tudi letos pokloniti delovanju Gašperja Tiča na humanitarnem področju; sam je namreč kot socialno čuteč človek sodeloval v različnih humanitarnih organizacijah.

V mesecih po njegovi smrti so se v teatru tudi odločili, da bodo na ta dan podeljevali nagrado Gašperja Tiča za izvirni libreto, da bi spodbudili pisce in sledili programski usmeritvi MGL, v katerem vsako sezono uprizorijo umetniško ambiciozen muzikal. »Gašper Tič je bil s svojo srčnostjo in humorjem povezovalna moč, srce Mestnega gledališča ljubljanskega. Še vedno ga močno pogrešamo,« sporočajo iz MGL.