Dino Merlin pripravil poslastico

Glasbeni čarovnik Dino Merlin ima očitno rad posebno energijo, ki nastane ob prehodu iz meseca v mesec, in takrat izda novo pesem, s katero navduši svoje mednarodno občinstvo. Konec maja je rezerviral za posebno poslastico – tretji singel s prihajajočega 12. studijskega albuma One Day, One Night.

»Prinašam vam novo pesem, ki ima v mojem srcu posebno mesto, tako kot resnični dogodek, ki me je navdihnil, da sem jo napisal. To je zgodba o ljubezni, ki nikoli ne umre,« so besede, s katerimi je sarajevski glasbeni virtuoz pospremil premiero nove skladbe.

Zadnji dan oktobra 2020 je izdal pesem Mi, največjo regionalno uspešnico lanskega leta, ki je prvi dan na Youtubu dosegla neverjetnih 1,2 milijona ogledov in se zavihtela na vrhove lestvic v vseh državah regije. Podobno eksplozijo je povzročil duet Pridi s slovensko pevko Senidah. Čeprav je bila pesem premierno predvajana na silvestrovo, si je video v samo dveh urah ogledalo 200.000 ljudi, do jutra pa je že bil dosežen prvi milijon.

Zadnja dva singla sta na največji platformi za pretočne vsebine dosegla več kot 30 milijonov ogledov in nič manjšega uspeha ne pričakujemo od nove glasbene poslastice. »Še vedno ostajam optimističen in upam, da bomo po času, ki je za nami in v katerem delno žal še živimo, boljši drug do drugega in se bomo trudili ohraniti samo tiste kozmične energije, ki nas povezujejo pod tem skupnim nebom,« pravi večkrat nagrajeni kantavtor.

V skladbi Mi je pozval vse, naj se v dobi pandemije, ko se svet spreminja, obrnemo drug k drugemu. V pesmi Pridi se je dotaknil dejstva, da pri iskanju samote in samega sebe vedno pride trenutek, ko želimo podporo druge osebe, saj sta ljubezen in moč najmočnejša, kadar nisi sam. Pozitiven pogled v prihodnost in optimizem pa se nadaljujeta tudi v novi skladbi En dan, ena noč.

Podobne poglede na umetnost je prepoznal pri slovenski režiserki Kukli, ki je režirala vse tri videoposnetke, tako kot Merlinov neponovljivi novoletni šov Mir vsem dobrim ljudem, s katerim je glasbenik postal ustvarjalec novih smernic na glasbenem prizorišču. Z njim je vstop v leto 2021 pričakalo več kot pol milijona ljudi. Od danes je na Merlinovem kanalu na Youtube, ki ima več 464 tisoč naročnikov, objavljen posnetek celotnega koncerta kot spomin na prvo silvestrovo, ki ga je glasbenik dočakal s svojim občinstvom, ne da bi bil v živo navzoč v kakšnem mestu na Balkanu.

Umetnik, ki ima za seboj več svetovnih turnej in spektakularnih koncertov, prepolnih čustev, je optimističen in upa, da bo lahko kmalu spet užival s svojim občinstvom na svojih neponovljivih koncertih po Evropi.

DELITE
Pomakni se na vrh