Nasveti za lepe, sijoče in močne lase

Poleti moramo še posebej skrbeti za lase, saj jim vročina in morska sol še dodatno škodita. Toda k sreči je na trgu že cel kup izdelkov, ki nam bodo olajšali nego, bodisi da gre za posebne šampone ali negovalne izdelke bodisi za prehranska dopolnila.

Lasje so naš najlepši modni dodatek, a doseči, da so lepi, močni in sijoči, se pogosto zdi misija nemogoče. Za to, kakšni so na pogled oziroma kakšna je njihova struktura, se moramo zahvaliti genom, vendar imajo pomembno vlogo tudi redna nega, uporaba kakovostnih izdelkov, pazljivost pri oblikovanju in pravilna prehrana. Lasje torej odražajo, kako z njimi ravnamo in kakšen je naš način življenja.

Umivanje

Za umivanje las izberite šampon, ki ustreza vašemu tipu las; bodite pozorni, da ga vedno temeljito izperete, pri tem pa ne uporabljajte prevroče vode. Zelo koristno je, da lase na koncu izperete še z mrzlo vodo. Ta bo poživila lasišče in poskrbela za osvežitev in boljšo prekrvitev, posledično pa bodo lasje bolj sijoči.

Sušenje

Mokri lasje so zelo občutljivi, zato jih nikoli ne drgnite z brisačo, ampak jih vanjo samo ovijte. Po nekaj minutah jih nežno popivnajte. Če se le da, pustite, da se posušijo na zraku, če pa ne morete brez uporabe sušilnika, lase prej zaščitite z negovalnim izdelkom. Podobno kot pri umivanju tudi pri sušenju na koncu uporabite hladen zrak.

Česanje

Česanje mokrih las je greh! Lase previdno razčešite, ko so že suhi, saj jih boste sicer poškodovali. Priporoča se, da jih dobro razčešete kar pred umivanjem. Začnite s konicami in se postopoma premaknite na korenine las.

Prehrana

Lase poškodujejo tudi številni zunanji dejavniki: sonce, veter, voda … Vse to vpliva na kakovost lasnih vlaken, lasje postanejo pusti in brez sijaja, lasne konice pa izsušene. Za odpravo teh škodljivih učinkov je poleg ustrezne nege nujna tudi uravnotežena prehrana, ki lasna vlakna hrani od znotraj in jim zagotavlja vsa potrebna hranila. Posegajte po beljakovinah in živilih, ki so bogata s cinkom, železom in vitamini skupine B.

Na prehodu letnih časov, ob povečanem izpadanju las oziroma ko so lasje krhki in stanjšani, pa je priporočljivo narediti še kuro s prehranskimi dopolnili.

Forcapil

Kljub skrbni negi lasje pogosto niso takšni, kot bi si želeli. Skrivnost je po navadi v pomanjkanju keratina, beljakovine, ki je v človeškem telesu in lasem, nohtom ter koži daje strukturo, čvrstost in elastičnost.

Keratinska vlakna tvorijo približno 90 % lasu, kar pomeni, da z vnosom keratina lahko znatno izboljšamo kakovost las.

Forcapil® Kératine+ vsebuje skrbno izbrane sestavine, med katerimi je treba poudariti posebej zasnovan hidroliziran keratin, ki je v 97 % enak keratinu, ki ga najdemo v telesu. Dodani sta tudi dve žvepleni aminokislini, cistin in metionin, ki dodatno spodbudita nastajanje keratina, ter cink in biotin.

Forcapil® Kératine+ je odlična izbira za vse, ki želite lasem povrniti življenje in poskrbeti, da vaši nohti ne bodo več krhki in lomljivi. Za najboljše rezultate pa morate biti potrpežljivi in izdelek uporabljati vsaj tri mesece.

Forcapil® Kératine+ je na voljo v lekarnah, specializiranih prodajalnah in v spletni trgovini www.sophia.si.

DELITE
Pomakni se na vrh