Filip Steiner išče navdih na lepih lokacijah

Izvrstni mladi oblikovalec Filip Steiner, ki je pred časom odšel v London, kjer se dodatno izobražuje in začenja svoj posel z modno znamko Lil Chiggy, v prostem času rad raziskuje novo domovino. Pred kratkim se je tako s prijatelji odpravil v Brighton, torej na obalo.

»Čeprav sem tam preživel le en dan, sem takoj dobil občutek, da je Brighton nekaj posebnega, tako da razumem, zakaj privlači toliko turistov iz bližnje in daljne okolice. Gre za strnjeno turistično mesto, ki se šopiri po gričih ob obali Rokavskega preliva, najbolj pa me je pritegnila plaža, tako da smo večino dneva preživeli ob morju. Imajo dolgo sprehajališče – na eni strani so hoteli, kavarne in restavracije, kjer se zares občuti mešanje angleške in francoske kulture v splošnem stilu in arhitekturi; na drugi strani pa imamo kamnito plažo, majhne počitniške hišice, prostore za oddih in tudi športne aktivnosti. Vse pa postane še bolj čarobno ob sončnem zahodu, ko se stvari obarvajo v toplih oranžnih barvah, skratka, zelo lepo je in veliko priložnosti, da si človek spočije tako oči kot dušo. To kulturno prelivanje, estetika in bližina morja so glavne stvari, ki Brightonu dajejo svoj čar, in veselim se ponovnega obiska!« je povedal Filip, ki bo tudi v prihodnje izkoristil vsako priložnost, da spozna Anglijo.

Pri raziskovanju narave pa se mora seveda prilagajati vremenu, ki je tam res spremenljivo. »Pogosto ga opisujejo pridevniki, kot so sivo, mokro, hladno, vetrovno. Ko pa končno posije sonce, je lahko zelo prijetno. Ljudje prikukajo iz svojih domov, se družijo in sprehajajo, hodijo na izlete,« nam je zaupal mladenič, ki na izletih dobi tudi navdih za ustvarjanje. »Lahko bi rekel, da imam na takšnih izletih oči stalno na pecljih in sem na preži za zanimivimi stvarmi, pri katerih se lahko napolnim s pozitivno energijo in spočijem dušo. Vedno sem opremljen tudi s fotoaparatom, slušalkami in kavico, saj rad uživam v dokumentiranju podob in trenutkov, iz katerih potem večkrat črpam navdih pri ustvarjanju. Tudi če se mi v ustvarjalnem procesu kdaj zatakne, prav takšna menjava okolja velikokrat ponudi nov pogled na situacijo in me navdihne z novimi idejami.«

DELITE