Izvrstna Marijana Brecelj priznala svojo šibko točko

»Dejstvo je, da imajo več možnosti za vloge v gledališču moški, sploh v zrelih letih,« pravi izvrstna igralka Marijana Brecelj, ki smo jo lahko zdaj občudovali v vlogi babice v seriji Reka ljubezni. »Za starejše igralke je materiala zelo malo. A ta razlika je še iz časa Grkov. Kolegi mojega letnika delajo ves čas, kolegice pa lahko naštejem na prste ene roke. Jaz sem ena redkih, ki še delam,« dodaja igralka, ki razliko med spoloma sprejema kot življenjsko dejstvo, z razumevanjem.

Seveda je zadovoljna, da sama v nasprotju s številnimi kolegicami še vedno veliko igra, a obenem priznava, da je bilo snemanje limonadnice velika preizkušnja: »Prvič sem delala v takem kolosu, kar ni bil hec. Morala sem najti način, kako se naučiti besedilo, saj tam ne moreš improvizirati na snemanju. Priznam, da nisem dober improvizator.«

Sicer pa pravi, da je zadovoljna, da se v zadnjih letih spet snema veliko domačih serij. »Podpiram snemanja domačih nadaljevank, saj ljudje tako spoznajo igralce. Ljudje nas spoznajo le v nadaljevankah ali v reklamah, čeprav hkrati lahko igramo v gledališču Lady Macbeth, kralja Leara ali Hamleta, torej zelo pomembne in velike vloge. A tako je bilo vedno. Zelo priljubljena je bila serija Vrtičkarji, ki je bila zelo dobra, sploh na začetku. Spominjam se serije Mali oglasi, ene prvih domačih serij sploh. Takrat smo vse igrale brhke tajnice. (smeh) Takrat so bile serije zelo gledane, danes pa je ponudba na trgu velika in se sami odločimo, kaj bomo gledali,« še razlaga Marijana, ki se je že zdavnaj zapisala med naše največje igralske legende.

DELITE
Pomakni se na vrh