Občinstvo nagradilo »jokice« iz ansambla Galama

»Mislim, da je vsakdo od nas že doživel ljubezen, četudi se je ta morda boleče končala, a ostal je lep spomin. In tako kot se rodi prava ljubezen, je tudi naša nova skladba nastala iz srca, njen instrumentalni del pa je k besedilu dodal še čustveno noto,« pravi Klemen Smogavec, član zasedbe Galama, ki je pravkar predstavila svojo tretjo skladbo z naslovom Jočem, zazrt v zvezde, s katero so prav te dni osvojili nagrado občinstva na festivalu Vurberk.

»Skladba Jočem, zazrt v zvezde ima zame izjemno globok pomen, saj je v njej moja melodija – prva, ki sem jo kadar koli ustvaril. Ob prebiranju besedila je ta kar sama od sebe privrela iz mene. Ta pesem bo za vedno ostala zapisana v mojem srcu,« pravi vodja ansambla Galama Miha Kropec, v katerem sta poleg njega in Klemna še Miha Mohorko in Filip Frešer. Fantje pravijo, da so si v prostem času, kadar se ne ukvarjajo z glasbo, med seboj zelo različni tako na pogled kot značajsko, toda v strasti, ki jo čutijo do glasbe, so si enaki.

Miha, prvi tenor v ansamblu, veščine in spretnosti igranja na harmoniko rad predaja drugim, znajde pa se tudi ob bobnih. V prostem času rekreativno trenira tudi boks. Najstarejši član zasedbe je Miha, ki poje drugi bas v ansamblu in igra na klaviature. V prostem času igra tudi harmoniko in sprehaja psa, še posebno rad pa ima kurentovanje, ki ga ne zamudi nobeno sezono. Kitarist in drugi tenor v skupini je Klemen, ki ob jutrih in večerih skrbi za živali na kmetiji, njegov hobi pa je izdelovanje izdelkov iz lesa. Filip, najmlajši član, igra bariton in bas kitaro, zraven pa poje prvi bas. V prostem času rad igra odbojko in nogomet, obvlada pa tudi harmoniko. Člani Galame so začeli vaditi leta 2016 kot trio, pred tremi leti pa so se resneje lotili dela v današnji zasedbi.

Za novo skladbo je osebnoizpovedno besedilo spisal Matej Trstenjak, člani zasedbe pa so takoj začutili moč zgodbe, in tako je nastal njihov prvi, zelo čustveni valček. Glasbo je ustvaril harmonikar ansambla Miha Kropec, za aranžma pa je poskrbel Mike Orešar. Za pesem so že posneli videospot, ki ga je režiral Timotej Krhlanko, avtor tudi spotov za njihovi prvi dve skladbi, Jagoda in Moja klepetulja.

DELITE
Pomakni se na vrh