Azijske borze v nov teden s padci indeksov

Azijske borze so v nov trgovalni teden vstopile z rahlimi padci indeksov, saj se vlagatelji izogibajo tveganim investicijam. Skrbi jih rast števila obolelih s covidom-19 v nekaterih državah v regiji.

Na vodilni azijski borzi v Tokiu je indeks Nikkei, ki ga izračunavajo na osnovi vrednosti 225 najpomembnejših delnic, nazadoval za 0,06 odstotka na 29.048,02 točke.

V Hongkongu je šel indeks Hang Seng doslej navzdol za 0,18 odstotka, v Šanghaju pa indeks Shanghai Composite za 0,15 odstotka. V Seulu je osrednji borzni indeks Kospi izgubil 0,06 odstotka. Indeks borze v Sydneyju All Ordinaries je medtem zdrsnil za 0,05 odstotka.

Kot po poročanju tujih tiskovnih agencij ugotavljajo analitiki, vlagatelje skrbi porast okužb z novim koronavirusom v nekaterih državah v regiji. Avstralska zvezna država Queensland je tako danes znova uvedla obvezno nošenje mask, omejitve druženja in druge preventivne ukrepe zoper širjenje covidne bolezni. V največjem avstralskem mestu Sydney, v Darwinu in na severu države so uvedli omejitve javnega življenja.

Tudi v Indoneziji beležijo rekorden porast novih okužb, o novih omejitvah zaradi koronavirusa poročajo s Tajske, tudi v Maleziji bodo podaljšali zaprtje države.

DELITE
Pomakni se na vrh