Trajnostni izdelki navdušujejo Niko Veger

»Pri izbiri izdelkov, ki jih kupujemo in uporabljamo pogosto, je zelo pomembno, da izbiramo take, ki so ekološko čim bolj nevtralni,« pravi strokovnjakinja za lepoto Nika Veger, ki se s svojim zgledom že dolgo trudi navdihniti še koga, da bi pri nakupu pomislil tudi na to, kakšna bo ob tem posledica za naš planet.

Morda boste prav letos na morju opazili, da tudi v neobljudene zalive zaide vse več smeti. Nedavna okoljska afera s kontaminiranim blatom je še eno opozorilo, da moramo biti pazljivi. Covid 19 nas očitno ne bo uničil, ampak to, kar počnemo s planetom, se nam bo gotovo še maščevalo!

Dobro je, da so tudi zaradi vse večje ozaveščenosti potrošnikov tudi trgovci vedno bolj pazljivi pri izboru izdelkov, ki jih imajo v prodaji. Tudi dm drogerie markt Slovenija se kot trgovec zaveda svoje družbene odgovornosti, zato želi doseči spremembo na področju trajnostnega razvoja. Z inovativnim razvojem nove podznamke Pro Climate zdaj strankam ponujajo trajnostne izdelke, ki niso le podnebno, temveč tudi okoljsko nevtralni. To pomeni, da so proizvedeni z najmanjšim možnim ekološkim odtisom, pet neizogibnih vplivov na okolje pa dm izravna s projekti denaturacije, ki jih izvaja organizacija HeimatERBE, in tako pripomore k vnovični vzpostavitvi okoljskega ravnovesja. Izdelke je preizkusila tudi Nika, ki pravi: »Nova linija dm kozmetike, izdelkov za osebno higieno in čistil Pro Climate je res dober primer, kako nam pri tem trgovci lahko stopijo naproti in tisto, kar že radi kupujemo, ponudijo z okolju prijaznejšo vsebino in embalažo ter po ceni, ki omogoča izravnavo okoljskega odtisa. Tako imamo kot kupci dobro možnost izbire in res lahko prispevamo svoj del k bolj trajnostni prihodnosti.«

Vsak izdelek med proizvodnjo, uporabo in odstranjevanjem neizogibno vpliva na okolje in tako sam po sebi ne more biti podnebno nevtralen. Vplive na okolje je mogoče zmanjšati, vendar jih ni mogoče popolnoma preprečiti. S svojimi izdelki Pro Climate je dm naredil dodaten korak naprej, saj obravnava pet različnih okoljskih vidikov, in sicer poleg izpustov toplogrednih plinov tudi evtrofikacijo (onesnaževanje voda), zakisanje tal, fotokemični smog in tanjšanje ozonskega plašča. To pomeni, da so vplivi na okolje, ki nastanejo med proizvodnjo, transportom in uporabo izdelka, čim manjši, neizogibne količine CO₂ pa se izravnajo npr. s projekti pogozdovanja, s čimer dm še utrjuje svoj vodilni položaj na področju trajnostnega razvoja. Z okoljsko nevtralnimi izdelki svojim strankam ponujajo trajnostne alternative za vsakdanjo rabo in spodbujajo k bolj zavedni porabi.

DELITE
Pomakni se na vrh