Reno iz Kingstona ponosen na nadarjena sinova

Da je član skupine Kingston Reno Čibej izvrsten pevec in tudi multiinštrumentalist, ni nobena skrivnost. Pred kratkim pa sta na glasbeno prizorišče stopila še njegova sinova.

Brata Nejc in Cene Čibej iz Idrije sta se odločila za ustvarjanje glasbe in si nadela ime Chibej Studios. S svojim delovanjem želita pokazati, da lahko pesmi, ki jih ljudje poznajo iz drugih žanrov, zvenijo dobro tudi v težjih ritmih. Tako skladba ni samo kopija, ampak vsebuje tudi njune »ideje v elementih nažigaških kitar, glasnih bobnov in močnega vokala«, kot pravita. Za predelavo sta kot prvo skladbo izbrala klasiko House of the Rising Sun, tudi kot poklon letos preminulemu kitaristu Hiltonu Valentinu iz legendarne skupine The Animals.

Nas je seveda zanimalo, kako ustvarjanje svojih sinov komentira njun očka. »Seveda sem ponosen nanju, ker nadaljujeta družinsko tradicijo in sta se našla v stilu, ki jima je najbolj všeč. Našo glasbo sta vseskozi spremljala in jo zelo spoštujeta, ker sama vesta, koliko dela je pri tem potrebnega, še posebno za nas, ki smo že toliko časa na sceni,« nam je povedal Reno, ki je pred časom sodeloval v oddaji Moja pesem, tvoj glas na TV3, kjer je tudi sam izjemno užival, ko je ustvarjal priredbe uspešnic svojih pevskih kolegov.

DELITE
Pomakni se na vrh