Zaščitite se pred soncem, a pazite tudi na naš planet!

Kako pomembno je v današnjem času zaščititi kožo, naš največji organ, pred sončnimi žarki, ki nam lahko trajno poškodujejo kožo, že bolj ali manj vemo. Zato je zdaj čas, da ob nakupu zaščitnih sredstev pomislimo na še nekaj izjemno pomembnega: kako kreme vplivajo na okolje. Ni namreč naključje, da vse več turističnih krajev prepoveduje izdelke, ki škodujejo okolju.

Po podatkih raziskave, ki so jo izvedli na Havajih, Deviških otokih in v Izraelu, vsako leto na svoji koži znosimo v morje od 4.000 do 6.000 ton, po nekaterih ocenah pa celo do 14.000 ton zaščitnih krem za sončenje, ki vsebujejo različne organske in anorganske UV-filtre! A še do nedavnega smo mislili, da se problem negativnega vpliva izdelkov za zaščito pred soncem pojavlja samo v obmorskih krajih in v deželi koral, ki zaradi škodljivih sestavin izumirajo, danes pa vemo, da imajo negativne posledice tudi na vode v naši neposredni bližini. Zato je zdaj čas za korak naprej: naj bo zaščita proti soncu varna ne samo za nas, ampak tudi za naše okolje. Zavestno se odločimo, da bomo uporabljali samo kreme z naravnimi filtri, ker so prijazne tudi okolju in ne uničujejo našega biotopa! Tako naše kopanje v jezerih, rekah, zdraviliščih, wellnes centrih, morju … ne bo pustilo trajnih negativnih posledic na našem okolju. Zato dajmo pri nakupu krem za zaščito pred soncem prednost izdelkom, ki ne vsebujejo sintetičnih zaščitnih faktorjev, in raje izberimo mineralno zaščito – titanijev dioksid ali cinkov oksid, ki nista v nevarni nano obliki.

Kreme za zaščito Ekolife natura ne bodo ščitile samo vas, temveč tudi okolje, saj imajo 100-% naraven filter, sicer pa omogočajo preprost nanos in ne puščajo belih sledi. V nasprotju s kremami s sintetičnimi faktorji, pri katerih je treba počakati pol ure, da zaščita deluje, kreme Ekolife učinkujejo takoj. Sestavine so naravnega izvora, brez sintetičnih barvil, dišav in konzervansov.

DELITE
Pomakni se na vrh