Fotografska razstava Alana Gelatija na Ljubljanskem gradu

Na Ljubljanskem gradu nadaljujejo s fotografskimi razstavami, ki jih v poletnih mesecih postavijo na ogled v Stanovski dvorani in Palaciju. Letos se bo skozi sklope fotografij lepota, moda, osebnosti prvič v Sloveniji predstavil mednarodno uveljavljeni fotograf Alan Gelati. Postavitev z naslovom I Shadow bodo odprli drevi ob avtorjevi prisotnosti.

Gelati se je rodil v Milanu, kjer je študiral estetiko in umetnostno zgodovino na akademiji Brera. Kasneje se je preselil v London in začel delati kot fotograf za dražbeno hišo Christie’s. Njegova dela so bila objavljena v revijah, kot so Harper’s Bazaar, italijanski Vogue, ID, Citizen K, Vanity Fair, Amica, Glamour, Sunday Times, InStyle. Med naročniki njegovih fotografij za oglase pa so L’Oreal, Hublot, Givenchy, Blumarine, Chopard in mnogi drugi.

Sam je o razstavi povedal: “Sence in svetloba se s tehnologijo zajamejo v trenutku, ljudje, telesa in moda pa skozi njih postanejo prave ikone. Na tej razstavi, ki je zajeta in izražena z izborom trenutkov, obrazov, teles, so vsa videnja uperjena v modo in portrete. Moje fotografije, moja pot na tem planetu in v tem delčku neskončnosti.”

Razstava bo na ogled do 29. avgusta.

DELITE
Pomakni se na vrh