Ob 100-letnici je kozmetika Weleda poskrbela za čebele, nagrajuje pa tudi vas!

Čebele imajo zelo pomembno vlogo pri vzgoji rastlin, iz katerih podjetje Weleda izdeluje priznano naravno negovalno kozmetiko. Letos praznuje točno 100 let podjetja in v počastitev obletnice in narave so ob tej priložnosti zasnovali družbeno odgovorno akcijo »Bufet za čebele«, v okviru katere so posejali medovite rastline, ki so odlična paša za čebele. V sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije so slovenskim čebelarjem in čebelarskim krožkom razdelili 1100 vrečk s semeni medovitih rastlin.

Sto let je že, odkar sta Rudolf Steiner in Ita Wegman pogumno stopila na za tisti čas drzno pot: izdelavo naravne, ekološke negovalne kozmetike in antropozofskih zdravil. Začela sta z vrtom zdravilnih rastlin in majhnim laboratorijem, danes pa je Weleda svetovno priznan proizvajalec naravne kozmetike. Vrtove, v katerih rastejo rastline, ki so osnovna surovina izdelkov, negujejo z ljubeznijo, pri vzgoji rastlin pa uporabljajo ekološki in biodinamičen način. 

Čebele, plemenite žuželke, z opraševanjem različnih rastlin skrbijo za ohranjanje rastlinskih in živalskih vrst, pa tudi človeka. Pomembno vlogo imajo tudi pri vzgoji zdravilnih rastlin, iz katerih Weleda izdeluje svetovno priznane negovalne izdelke. V akciji, ki so jo začeli aprila, na svetovni dan Zemlje, bodo razdelili 3300 mešanic semen medovitih rastlin in posejali 8250 m2 cvetličnih oaz ter tako poskrbeli za prvovrstno hrano za čebele. Velik cvetlični bife soustvarjajo številne slovenske šole, vrtci, biodinamični in ekološki kmetje, društva za biodinamično kmetovanje AJDA, antropozofsko društvo, čebelarska društva in čebelarski krožki ter drugi posamezniki. 

Ker je od kakovosti življenja čebel odvisna naša prihodnost, so se v podjetju BB BIO.SI odločili, da bodo ob 100. obletnici ustanovitve Welede del sredstev od prodanih Weledinih izdelkov namenili za nakup 250.000 čebel oz. pet čebeljih družin, ki jih bodo podarili slovenskim čebelarjem, čebeljo družino kranjskih sivk pa podarili matičnemu podjetju ter tako poskrbeli, da bo brenčanje slovenskih čebel slišati tudi na Weledinem vrtu, ki je največji vrt zdravilnih rastlin v Evropi. Predsednik Čebelarske zveze Boštjan Noč je ob tem povedal: »V današnjem zelo neugodnem času za čebele je gesta podjetja BB BIO.Si izjemna. Podjetje s tem dokazuje, da je trajnostno naravnano, da svoje poslanstvo v družbi gleda široko in ni prva in edina stvar samo dobiček podjetja. Prepričan sem, da bo naše sodelovanje dolgoročno, da bomo skupaj poskrbeli za ozaveščanje javnosti, da sejejo medovite rastline, da je mnogo lepši cvetoči travnik kot pokošena zelena travica … Prav gotovo bo že samo opazovanje cvetočega travnika doživetje, saj bodo na njem hrano zase dobili poleg čebel tudi metulji, čmrlji, čebele samotarke … in s tem bo travnik poln življenja. V mojem imenu in imenu Čebelarske zveze se gospe Brigiti Bavdek, direktorici podjetja BB BIO.SI, iskreno zahvaljujem za to plemenito dejanje, ki bo pustilo trajne sledi.« 

Brigita Bavdek, direktorica podjetja BB BIO.SI, pa ob tem pravi: »Lep je občutek, ko naletiš na tako odprtost in pripravljenost sodelovati. Hvaležna sem Čebelarski Zvezi Slovenije in predsedniku, g. Noču, in veseli me, da skupaj ustvarjamo ‘Bufet za čebele’ in tako skupaj ustvarjamo lepši svet.« 

Več o akciji si lahko preberete na: https://www.weleda.si/

Weleda pa ob tej priložnosti za naše bralce podarja paket izdelkov Skin food v pločevinasti škatli. V njej boste našli izjemno maslo za telo in maslo za ustnice. Linija Skin food seveda vsebuje rastlinske izvlečke in čebelji vosek, česar kajpak ne bi bilo brez čebel!

(Spremljajte našo stran na Facebooku)

SPLOŠNA PRAVILA IN POGOJI NAGRADNIH IGER

DELITE
Pomakni se na vrh