Omar ponosen na okrogli jubilej

Danes, 7. julija, je 40 let dopolnil Omar Naber, edini domači pevec, ki nas je na tekmovanju za Pesem Evrovizije zastopal kar dvakrat, tudi sicer pa je imel kup uspešnic, kot so Stop, On my way, Krasen dan

Z Omarjem smo govorili pred kratkim, ko še ni vedel, kako bo praznoval. »Teh stvari nikoli ne načrtujem vnaprej. Kar bo, pa bo. Sem zelo spontan človek,« pravi pevec, ki rojstnih dni že nekaj let ne praznuje več: »Ne veselim se jih pretirano, zame je to samo še en dan v letu. Staranja sem se bolj bal v rani mladosti, zdaj pa mi je čisto vseeno. Star si, kolikor si star, in narediti ne moreš nič. Vsako življenjsko obdobje ima svoj čar. Vse, kar imamo, je tukaj in zdaj. Sem pa na četrto okroglo številko ponosen. Marsikdo ni imel sreče priti niti do sem, in za to, da mi je bila ta možnost dana, sem hvaležen vesolju.« Omar je torej eden od tistih, ki se zavedajo, da je staranje privilegij in ne nekaj, česar bi se morali sramovati in skrivati.

Glasbenika, ki bo to poletje počasi pripravljal nove pesmi, saj bo septembra izdal najprej eno skladbo, konec leta pa cel album, smo vprašali tudi, ali si želi kakšno posebno darilo. »Pozornost in ljubezen osebno izkazujem na drugačne načine kot z darili, materialne dobrine mi niso nikoli pomenile veliko. Želje – razen biti zdrav, tako telesno kot duhovno in mentalno – nimam nobene. Če imaš to, imaš vse. Premalo se zavedamo tega,« še dodaja pevec, ki je z leti poln modrosti.

DELITE
Pomakni se na vrh