OCENJUJEMO: Dinamitke navdušile v Križankah

Po predolgem kulturnem mrku (spletne nadomestke in nekaj izjem pač lahko zanemarimo) smo mnogi več kot željni novih koncertov, predstav in drugih prireditev. Tako ne preseneča, da je bil prvi koncert Dinamitk v Križankah razprodan, tako da bodo tam spet avgusta. In ne dvomim, da bo obisk dober, saj gre za res lep dogodek.

Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko in Damjana Golavšek so vsaka posebej izvrstne in pozornosti vredne pevke. Skupaj so, jasno, še boljše in zabavnejše. Na koncertu, ki ga povezuje Marijan Bunič – ta se jim ob koncu tudi pridruži v uspešnicah ABBE –, so namreč med skladbami tudi zanimivi dialogi, ki vas bodo gotovo nasmejali. Simona je veteranka na tem področju, saj je že v osemdesetih letih z Moped Showom pela in se šalila na odrih po vsej Sloveniji. Zdaj se je izkazalo, da ji tudi Alenka in Damjana v štosih dobro parirata. Zagotovo tudi zato, ker so vse tri pridobile veliko igralskih izkušenj v muzikalu Mamma mia, gledalci pa nismo mogli spregledati, da so vse tri res povezane in dobre prijateljice, ki so gotovo tudi zato bolj sproščene skupaj in razigrane.

Dogodek se je začel s priredbami domačih uspešnic, ki so jih te tri izkušene pevke res lepo osvežile. V prvem delu je vsaka zapela tudi eno svojo staro uspešnico, čeprav bi bilo morda še bolje, če bi odpele vsaka po dve, saj imajo tudi v svojih arhivih dobre in uspešne pesmi. Slišali smo tudi obe skladbi, ki so jih posnele skupaj kot Dinamitke – V mojem filmu in Evropa.

Drugi del koncerta je nekakšen skupek najudarnejših točk Mamme mie, zato so se pevkam in Marjanu pridružili še plesalci, ki so nastopali v muzikalu. Plesalci so dogodek res popestrili, čeprav bi si sama bolj želela spremljevalnih glasbenikov, saj so pevke pele na matrico. Žal imamo še vedno posebne ukrepe, tako da je bilo število gledalcev močno omejeno, to pa seveda pomeni okrnjeno produkcijo. Zato vsekakor držimo pesti, da se stanje enkrat normalizira in da bomo te sijajne pevke poslušali tudi ob dobrem živem bendu.

Nastop Dinamitk je zagotovo dogodek, ki ga ne gre spregledati. Z njimi se boste zabavali ob izbranih pop uspešnicah, se nasmejali ljubkim šalam in na koncu domov odpravili res dobre volje. Zato toplo priporočamo!

DELITE
Pomakni se na vrh