V ponedeljek bo vlada ponovno vzpostavila klicni center za informacije o novem koronavirusu

Vlada je na dopisni seji odločila, da bo zaradi slabšanja epidemiološke slike in velikega povpraševanja po informacijah, povezanih z ukrepi za zajezitev širjenja novega koronvirusa, v ponedeljek ponovno vzpostavila klicni center za informacije o novem koronavirusu.

Klicni center bo dosegljiv na brezplačni telefonski številki 080 1404 oziroma za klice iz tujine na +386 1 478 7550 od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro.

Prebivalke in prebivalci Slovenije ter tujci bodo lahko tako na enem mestu dobili vse relevantne informacije, povezane z ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa, tako vladnih organov (zdravstveni ukrepi, prehajanje mej, vračanje v državo, ukrepi v podporo prebivalstvu in gospodarstvu) kot tudi zdravstvenih institucij (Nacionalnega inštituta za javno zdravje in klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana).

Klicni center bo vodil vladni urad vlade za komuniciranje v sodelovanju s pristojnimi ministrstvi in drugimi inštitucijami, ki bodo zagotavljali strokovnjake s posameznih vsebinskih področij za podporo svetovalcem pri odgovarjanju na vprašanja klicateljev. V klicnem centru bodo informacije klicateljem podajali študenti višjih letnikov medicinske fakultete v Ljubljani, so še zapisali v vladnem uradu za komuniciranje po današnji seji vlade.

DELITE
Pomakni se na vrh