Tanja Žagar ni zagovornica permisivne vzgoje

Priljubljena pevka Tanja Žagar je v tem času v nizkem startu, saj bo kmalu rodila drugega otroka, tako da bo njun sin Karlo dobil sorojenca. Pred prihodom novega člana družine pa smo Tanjo vprašali, kako z Mikijem Šarcem vzgajata otroka in po katerih smernicah se ravnata.

»Predvsem sva se z Mikijem še pred Karlovim rojstvom o družini in vzgoji zelo veliko pogovarjala. Ugotovila sva, da imava na to podoben pogled. Nihče od naju ni zagovornik permisivne vzgoje. Kot starša ne tekmujeva, kdo bo imel glavno besedo, ampak se poslušava, upoštevava, dopolnjujeva in – kar se mi zdi najpomembnejše – še vedno zelo veliko pogovarjava in analizirava. Najino pravilo je, da pred otrokom nikoli ne nasprotujeva drug drugemu, ampak sva zaveznika, pa čeprav se morda v kakšnem trenutku kateri od naju z drugim ne strinja popolnoma. Se že pogovoriva, ko sva sama,« je povedala Tanja.

Karlo je Tanjin prvi otrok, Miki pa je v prejšnji zvezi dobil že tri otroke, tako da ima pri tem neprimerno več izkušenj. »Prav zato, ker ima z otroki že izkušnje, saj ima iz prvega zakona sina in dve hčeri, sem mu bila vedno pripravljena prisluhniti, ko mi je govoril o kakšnih svojih preteklih izkušnjah, zgodbah, dojemanjih, čustvih … Tudi tako sem se lahko naučila marsikaj koristnega, kar nama nadvse prav pride zdaj, ko sva se v vlogi staršev znašla skupaj. Je pa seveda vsak otrok popolnoma nova zgodba,« je še dodala Tanja.

DELITE
Pomakni se na vrh