Je bila Tatjani Mihelj zmaga na MMS usojena?

Mnoge je zmaga izvrstne pevke Tatjane Mihelj na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca presenetila. Ampak glede na naše informacije lahko zapišemo, da ji je bila zmaga očitno usojena, saj je opazila cel kup znamenj, ki so napovedovali njeno zmagoslavje …

To soboto so bile torej v portoroškem Avditoriju že 40. Melodije morja in sonca. Festival si je ogledalo 156.000 televizijskih gledalcev, kar je 31 odstotkov vseh, ki so bili takrat pred TV-zasloni. Festival je torej po vseh teh letih še vedno zelo zanimiv za občinstvo, čeprav je tudi tokrat marsikdo zelo kritičen. Toda tudi v preteklosti so bile kritike mešane, dejstvo pa je, da nam je MMS dal cel kup velikih uspešnic, kot so Nasmeh poletnih dni (Moni Kovačič), Še si tu (Marta Zore), Cela ulica nori (Kingston), Vrniva se na najino obalo (Helena Blagne in Nace Junkar), Črne oči (Čuki), Lahko noč, Piran (Anika Horvat), Do Portoroža (Domen Kumer) … Tako ne dvomimo, da bo tudi pesem Ples v dežju letošnje zmagovalke še dolgo na rednem sporedu radijskih postaj.

No, prav to, da pesem pride na festival in ima tako več pozornosti radijskih urednikov, je bil cilj Tatjane Mihelj, ki niti v sanjah ni pričakovala zmage, a nam je dan po zmagi zaupala, da je imela že v petek, ko so pesmi predstavili strokovni žiriji, dober občutek. »Prišel je moj čas,« je prepričana pevka, ki je v zadnjih dveh mesecih opazila cel kup zanimivih znamenj, ki so očitno napovedovala njeno zmago.

»Napovedovalo se je, da se bo zgodilo nekaj velikega. Ko sem na primer izvajala vizualizacijo, sem prav slišala Maria (voditelja festivala, op. p.), kako pravi, da sem jaz zmagovalka – povedal je vse prav tako, kot je to tudi v resnici naredil v soboto, ko je razglasil zmagovalce,« nam je zatrdila Tatjana, ki je v zadnjih tednih tudi večkrat videla na avtomobilskih tablicah po štiri petice ali sedmice: »5. maja ob 12.55 so mi sporočili, da sem sprejeta na festival. Tudi to, da sem nastopila kot peta, so mi določili drugi. V zadnjih dneh pa je bila povsod, kamor sem se obrnila, številka sedem. Ko sem pogledala, kaj to število pomeni, je pisalo, da je to čarobnost in nekaj velikega. Tako sem čutila, da sem podprta z energijami. Rekla sem si, grem na oder in naj se zgodi, kar se ima zgoditi. Ampak sploh ne bi bila razočarana, če bi bila slabše uvrščena, saj je bil moj cilj izpolnjen že, ko so pesem sprejeli na festival, kajti vedela sem, da je pesem dobra in da jo bodo radijske postaje vrtele,« nam je še povedala zmagovalka, ki jo najbolj veseli, da se je sporočilo njene pesmi slišalo in dotaknilo poslušalcev.

DELITE
Pomakni se na vrh