TOKIO 2020: Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Bach pohvalil japonske organizatorje

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je dejal, da je Tokio doslej najbolje pripravljeno mesto za olimpijske igre, poroča ruska tiskovna agencija Tass. Igre se bodo začele čez deset dni.

Bach se je danes udeležil sestanka v Tokiu s šefico lokalnega organizacijskega komiteja Seiko Hashimoto. “Resnično opravljate izjemno delo v pripravah na igre. Uspelo vam je narediti Tokio za najbolje pripravljeno mesto za OI,” je dejal Bach.

“Vse to je še večjega pomena zaradi težkega položaja, s katerim se vsi soočamo. Še vedno je veliko dela, naloga bo opravljena šele, ko bodo športniki zapustili Tokio. Toda oder je pripravljen, zdaj je treba pokazati tisto najboljše, na kar smo čakali tako dolgo,” je še dejal Bach.

Ta je v Tokio prispel 8. julija, a je moral biti tri dni v karanteni zaradi lokalnih koronskih ukrepov.

OI v Tokiu bodo med 23. julijem in 8. avgustom, morale pa bi biti že pred enim letom, a so jih zaradi pandemije novega koronavirusa morali preložiti.

Japonska je sicer po novih podatkih 34. na svetu po zabeleženem številu okužb, trenutno jih je 822.280. Skupno je zaradi covida-19 umrlo 14.950 ljudi, 788.130 pa jih je okrevalo, še poroča Tass.

DELITE
Pomakni se na vrh