INTERVJU: Booom! – nova domača fantovska atrakcija

Fantovska skupina Booom! je zasedba treh mladih zagnanih glasbenikov Luke Cvetičanina, Patrika Mraka in Matevža Derende, ki bliskovito osvaja slovenska srca. Pred kratkim so po prvi pesmi Julija izdali še drugo pesem Dvignem te. Mladi fantje so vse bolj priljubljeni pri poslušalcih – no, predvsem pri mladih ljubiteljicah domačega popa –, zato smo se odločili, da jih malo izprašamo o njihovih načrtih in podvigih.

Od kod ste, kaj ste počeli do zdaj, imate kaj odrskih izkušenj?

Luka in Patrik sta z Obale, iz Lucije. Lahko bi rekli, da sta praktično soseda, saj od ene do druge hiše potrebujeta deset minut peš. Matevž je pa iz okolice Brežic, iz Artič, zato je precej neverjetno, da zasedba tako dobro deluje, glede na to, da ena tretjina skupine živi na drugi strani Slovenije. Vsi trije imamo že kar nekaj let odrskih izkušenj, bodisi kot skupina bodisi kot solo izvajalci. Luka in Matevž sta se spoznala na odru muzikala Briljantina, kar je bil tudi povod za nastanek skupine. Matevž je prej že nastopal v muzikalu Vesna in bil član skupine RockDefect. Luka in Patrik pa sta se spoznala v srednji šoli, kjer sta skupaj nastopala na srednješolskih produkcijah in s tem zacementirala svojo ljubezen do glasbe in novorojeno prijateljstvo. Patrik je bil tudi član rokovske skupine Infamous Love in je pozneje kot solist nastopil v oddaji Slovenija ima talent. Seveda pa se ne ukvarjamo samo z glasbo, saj se je Luka nekoč profesionalno ukvarjal s košarko, Matevž pa z nogometom. Patrik nikoli ni bil najbolj športno nadarjen, zato je svoj čas porabil za glasbo in študij.

Je Luka kakor koli povezan s pevcem skupine Joker Out, ker imata podoben priimek?

Luka se piše Cvetičanin, Bojan pa Cvjetičanin, razlika je v črki j. Vendar pa se očeta obeh pevcev dobro poznata, saj sta oba zdravnika – in oba se imenujeta Branko.

Matevž je sin Nuše Derenda. Kaj mama pravi na njegovo kariero? Mu je dala kak nasvet?

Nuša je navdušena nad glasbo, ki jo ustvarjamo, in tudi sami smo zelo veseli, da ji je naš slog všeč. Nuša nam je predlagala veliko stvari, je pa poudarila, da je treba vztrajati. Ogromno glasbenikov se poda na to pot in res številni tudi obupajo, preden lahko kar koli dosežejo, tako da je v glasbeni industriji vztrajnost zelo pomembna.

Kako je nastala pesem Dvignem te?

Fantje nismo le izvajalci, saj smo vsi tudi avtorji, ki skupaj dosegamo nekakšno sinergijo, kar se kaže tudi v pesmih. Dvignem te je nastala v enem izmed »sessionov«, kjer smo isti dan napisali še dve drugi pesmi. Ko smo pregledovali pesmi za naslednjo izdajo, je bila Dvignem te med boljšimi in je na koncu tudi prevladala kot naslednji singel. Kar se tiče koncepta, smo naprej dobili kitarski rif, ki nam ga je posredoval kitarist Marko Hrvatin, nato pa so začele druga za drugo padati ideje. Še isti dan smo imeli končan demo izdelek, ki smo ga pozneje izpilili.

Kakšne načrte imate za naprej?

Naš načrt je delati. Čim več delati, delati in delati. V to seveda vključujemo pisanje in izdajanje pesmi, snemanja, fotosnemanja – vse, kar nam pride na pot. Zelo radi bi se udeležili kakšnega vseslovenskega festivala in se pokazali širšemu občinstvu, pa tudi čim več nastopali, saj nam je čas med štirimi zidovi pokazal moč potrebe po javnem nastopanju.

DELITE
Pomakni se na vrh