V soboto bodo v celjski bolnišnici delno sprostili omejitev obiskov

V Splošni bolnišnici Celje bodo v soboto delno sprostili omejitev obiskov zaradi epidemije covida-19. Tako bo mogoč obisk bolnikov, ki se v bolnišnici zdravijo sedem dni in več. Izjema so porodnice, otroci in kritično bolni, pri katerih omejitev obiskov glede na število dni hospitalizacije ne velja.

V bolnišnici si prizadevajo čim bolj zaščititi bolnike in okolje, v katerem se zdravijo, so zapisali. Obiski bodo zato potekali nadzorovano in pod posebnimi pogoji. Posameznega bolnika lahko obišče ena zdrava oseba s pogoji PCT. Biti mora torej prebolevnik ali cepljen oz. mora imeti negativen izvid testa na covid-19.

Obisk lahko traja 15 minut, in sicer v terminu, ki je na posameznem oddelku določen za obiske. Obiskovalci morajo v bolnišnici ves čas nositi zaščitno obrazno masko, ki ne sme biti iz blaga. Ob prihodu si morajo razkužiti roke in vzdrževati medosebno razdaljo. V času obiskov morajo masko nositi vsi bolniki v bolniški sobi, kamor pride obiskovalec, in ne le tisti, ki ima obisk.

Obiskovalce prosijo, da zaradi lažje in hitrejše kontrole nad izpolnjevanjem pogoja PCT zdravstvenemu osebju ob prihodu na bolnišnični oddelek pokažejo dokazilo o cepljenju, prebolelosti ali negativnem testu oziroma podpišejo izjavo o izpolnjevanju pogoja PCT. Pri obiskovalcih, ki ga ne izpolnjujejo, a je njihov obisk bolnika nujen, bodo medicinske sestre pred obiskom izvedle epidemiološko triažo.

Vsi obiskovalci naj upoštevajo omenjena navodila in navodila medicinskega osebja na posameznem bolnišničnem oddelku. S tem bolnišnici namreč pomagajo pri obvladovanju širjenja okužb in varovanju okolja, v katerem se zdravijo njihovi svojci, so še navedli v bolnišnici.

DELITE
Pomakni se na vrh