Ranko Babić o vzponih in padcih zadnjega leta

Priljubljeni komik Ranko Babić, ki navdušuje s svojo predstavo Kriza srednjih let, priznava, da se kot oče in mož sicer zelo trudi, ampak ni vedno povsem uspešen.

»Dekleti sta stari tri in deset let, zato se nam ogromno dogaja. Starejša hči počasi prihaja v puberteto in je v svojem svetu, mlajša hči pa v svojem malem svetu. Z eno se ukvarjam na en način, potem pa moram v nekaj sekundah preklopiti na drug nivo, zato je zanimivo. Z ženo se boriva kot vsak drug par, ki ima vzpone in padce. Težko bi rekel, da me je korona posebej zbližala z družino, ker sem že prej preživel izredno veliko časa z njimi,« pripoveduje Ranko, ki je med zaprtjem včasih celo javno potožil, da bi si želel, da bi lahko počel še kaj drugega kot zgolj skrbel za dom in družino.

»Bila je res katastrofa. Če se primerjam s prijatelji z drugih področij dela, sem najbolj nasrkal. Vsi so bolj ali manj normalno delali, le jaz sem bil brez dela. Prvič v življenju sem si zaželel, da bi delal od osmih do štirih, da bi razbremenil glavo. To je bila res psihoza. Svetovali so mi, naj ustvarjam, ker imam čas, vendar nimam gumba za vklop, da bi lahko kar tako ustvarjal. Ves čas je vladala negativa, spraševal sem se, kaj je res in kaj ne, saj je bil cel kup informacij, Slovenija pa razdeljena na dva dela. V tem ni nič negativnega, razen če bi bil zaposlen v javni upravi,« pravi Ranko.

Igralca smo vprašali, ali je morda v tem času začel spremljati oglase za zaposlitev, da bi se v resnici preusmeril in počel kaj drugega. »Ne, oglasov za redno službo nisem gledal. A četudi bi jih, ne vem, kaj bi lahko delal. Sposoben sem delati marsikaj, vendar bi se moral vsega učiti na novo. Ni problem, če bi to delo opravljal več let, ne pa za nekaj mesecev. Več kot deset let nisem opravljal drugega kot svoje delo, zato sem bil brez idej in načrta.«

Ranko priznava, da so ga razmere spravile v depresijo: »Ves čas sem bil doma, žena pa je delala vsak drugi teden. Že prej sem preživel dosti časa z otrokoma, ju vozil v vrtec, šolo in bil z njima do petih popoldne, dokler nisem šel na predstavo. Že prej sem kar se je le dalo izkoriščal čas s hčerkama, med zaprtjem pa ni bilo nobenega ventila več,« še pojasnjuje Ranko.

DELITE
Pomakni se na vrh