Miki Vlahovič o nepričakovanem uspehu

Prejšnji teden ste na radijskih postajah med domačimi skladbami lahko najbolj pogosto slišali dve pesmi Mikija Vlahoviča, člana skupine Victory. Najbolj predvajana pesem domačih izvajalcev je bila nova priredba stare uspešnica Victory Zelena dežela, ki jo je Miki zdaj odpel z Božidarjem Wolfandom Wolfom, Miranom Rudanom in Vilijem Resnikom. Na drugem mestu pa nova uspešnica zasedbe Victory z naslovom Vesel.

»Sem srečen in hkrati tudi nesrečen, ker ne verjamem, da bom še kdaj v življenju imel na lestvici prvo in drugo pesem,« pravi Miki. »To je seveda naključje, sem pa ponosen na ta uspeh. Ko sem to novico, sem bil na Siciliji. Takoj sem šel do bazena in novico delil tako z družino kot tudi lastniki objekta, saj sem bil res ponosen in vzhičen. Nisem pesimist, ampak kaj takega je res težko ponoviti. Kar se tiče predvajanja na glasbenih lestvicah, sem zdaj res na vrhuncu,« pravi glasbenik.

Pesem Vesel je Miki napisal za svojo skupino. »Pesem je primerna za poletni čas, ima lahkotno besedilo in gre hitro v uho. Ljudje so trenutno še v krču zaradi korone, zato je to blažilo za ušesa. Čeprav res nisem pričakoval uspeha. Tekst mi je dal Rok Lunaček in tokrat sem prvič delal pesem na besedilo – po navadi je nasprotno. Glasbo sem naredil iz prve,” nam je razložil postopek.

Medtem ko je pesem Vesel načrtno delal in s skupino izdal v tem času, je do sodelovanja s pevskimi kolegi prišlo na vabilo Deana Windischa, ki je eden izmed močnih podpornikov slovenske glasbe. »Vsi štirje smo privolili v sodelovanje, ker si želimo na radijskih postajah več domače glasbe in ker bi radi pokazati glasbenim urednikom, da je bila že prej domača glasba dobra in da ni slabo, če si Slovenec,« je povedal Miki, ki pevske kolege pozna že iz svojih glasbenih začetkov.

»Wolfa sem kot mladoletnik celo dvakrat prodajal po diskotekah, torej sem bil njegov menedžer. Že takrat sem ga gledal z velikimi očmi, ker je bil res velika zvezda, poln karizme, ne samo dober vokalist, ampak tudi glasbenik. Miran Rudan je bil tisti dan pred desetletji, ko se je ponesrečil, namenjen k meni, saj sem bil ravno v Bernardinu … Sicer se ga spomnim še iz skupine Rendez Vous, kjer je nasledil Wolfa. Res lep pevec z jajci, z veliko karizme. Vili Fitipaldi – tako mu pravim, ker je hiter – pa me je prvič navdušil na avtobusu št. 11, ko je zelo dobro pel pesem Bon Jovija. Naslednjič pa sem ga videl na odru z najboljšim rokovskim bendom v Sloveniji, Herbie – čeljust mi je padla dol, ko sem jih videl! Vili ni bil dober kitarist, a je tako zblefiral, kot da bi bil na odru pravi Steve Vai. Je tip z ogromno energije in upam, da jo bo še dolgo imel,« nam je izdal Miki, ki upa, da se bodo po dopustniškem času še skupaj družili, saj je bilo v studiu zelo prijetno in so se tudi veliko nasmejali. »Vsem sem rekel, naj ne poslušajo mene, ampak naj pojejo po svoje, da dodajo svoja čustva v pesem. Tako bo to dodana vrednost, ne le plagiat. Tako tudi je! Meni se zdi nova različica boljša – staro sem že neštetokrat slišal … V tej pa še najdem kako stvar, ki me preseneti, čeprav sem pesem že velikokrat poslušal. Opozoril bi na klarinet, ki se ga sliši bolj malo, a je vrhunski. Igral ga je Goran Bojčevski. Pa tudi harmonika Mahirja  Sarihodžića in aranžma Krešimerja Tomca sta izvrstna. «

DELITE
Pomakni se na vrh