Knjigi za pomoč pri vzgoji otrok

Učimo se na svojih napakah, nekaj pa tudi iz teorije. Za starše bosta gotovo zelo zanimivi knjigi, ki se posvečata vzgoji otrok in sta pred kratkim izšli pri MK.

KRISTIJAN MUSEK LEŠNIK: Pozitivna psihologija za vrtce, šole in starše

Ta knjiga je izšla res ob pravem času! Zaradi epidemije so bili otroci močno prikrajšani, zahteve do njih pa se žal niso kaj dosti spremenile. Pritisk, naj imajo dobre ocene in se poslušno vedejo, je velik za male junake, ki se jim je življenje korenito spremenilo. »Nekateri pravijo, da gre za otroke. Malo morgen. Za vse gre. Gre za to, med kakšnimi ljudmi, v kakšnih skupnosti in v kakšni družbi bomo živeli mi in bodo živeli naši otroci in vnuki,« pravi avtor te knjige, ki poudarja, da bi morali najprej poskrbeti za prijetno okolje in da so rezultati sicer pomembni, a ne ključni za zdrav razvoj.

IBEN DISSING SANDAHL: Igra po dansko

Avtorica uspešnice Vzgoja po dansko je napisala tudi knjigo o pomenu proste, nestrukturirane igre z otroki. Veliko otroških dejavnosti danes usmerjajo odrasli. Taka vodena strukturirana igra je koristna, toda domišljija in domišljijska igra se iz takšnih okoliščin le redko razvijeta. Prosta igra pa ohranja vso svojo čarobnost in omogoča otrokovo spontanost. Prosta igra je eksperimentalno stanje, v katerem imajo otroci nešteto priložnosti za ustvarjanje in izražanje brezmejnih prostranstev domišljije. Otroku pomaga pri raziskovanje sebe in okolice.

DELITE
Pomakni se na vrh