Wolf bo za vedno brigadir

»Rad sem koristen!« pravi glasbenik Božidar Wolfand – Wolf, ki je te dni po nekaj desetletjih spet sodeloval v udarniški akciji. Nekoč je že gradil vodovod in urejal obrežje Save, tokrat pa je predvsem zabaval udeležence akcije v Hrastniku.

»Kot mlad fant sem se kot brigadir Mladinske delovne brigade 3. julij Hrastnik, ki jo je v tistih časih organizirala občinska konferenca Zveze socialistične mladine Hrastnik, udeležil delovne akcije Kožbana ’77, kjer smo pomagali ljudem te vasi pri gradnji vodovoda, ki je bil zanje življenjskega pomena. Naslednje leto, torej 1978, sem bil kot eden izmed predstavnikov Slovenije na mednarodni akciji ORA Beograd, kjer smo urejali obrežje reke Save na Adi Ciganliji, in leta 1979 na akciji ORA Sava v Zagrebu – tudi tam smo urejali obrežje reke Save. Vzdušje, druženje in občutek, da sem kot mlad fant naredil nekaj koristnega za nekoga, ki je to potreboval, je bilo izjemno in še leta po tem sem bil prepojen z veseljem in radostjo. Ko si enkrat brigadir, si brigadir zavedno!« razlaga Wolf, ki se zelo rad spominja teh dni, norih trenutkov prijateljevanja, prepevanja pesmi vseh narodov nekdanje Jugoslavije in ponosa, ki so ga vsi čutili in nosili s seboj. 

Pred nekaj dnevi pa je Wolf skupaj z Borutom Slanškom, komandantom brigade 3. julij Hrastnik, obiskal 22. študentsko delovno brigado, ki je ravnokar končala veliko pomembnih del v občini Hrastnik. »Občutki so bili izjemni in vesel sem, da se naši študentje, fantje in dekleta, ne bojijo prijeti v roke lopato, in to v časih, ko v rokah večina mladih drži le telefon. Moram reči, da nam je lahko njihov zagon in veselje v ponos, saj so brez plačila ponosno opravili potrebno delo v moji občini, in to je zares vredno največje pohvale. No, zvečer pa tudi zdaj ni manjkalo druženja, pesmi in smeha. Hvala Študentski organizaciji Univerze v Mariboru (ŠOUM), ki že 22 let nadaljuje tradicijo mladinskih delovnih akcij v duhu, besedah in dejanjih. Brigadirjem 22. študentske delovne brigade seveda pošiljam brigadirski pozdrav, Z D R A V O!«

DELITE
Pomakni se na vrh