Danska: Tretji odmerek cepiva proti covidu-19

Na Danskem bodo osebam, ki so bile cepljene z različnima cepivoma proti covidu-19, ponudili tretji odmerek. Ministrstvo za zdravje je za radio DR povedal, da bo to sicer možno šele, ko bodo zaključili državno kampanjo cepljenja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po poročanju DR so se za tretji odmerek odločili, ker več držav zunaj Evropske unije ne priznava potrdil o cepljenju, če je bila oseba cepljena z odmerki različnih proizvajalcev. To pa bi lahko pomenilo težave pri potovanju za okoli 150.000 danskih državljanov, ki so jih cepili z različnimi cepivi proti covidu-19.

Danski mediji so nedavno poročali o Tajki, ki živi na Danskem in ne more obiskati svojih staršev na Tajskem, ker ne more vstopiti v državo brez karantene, saj je cepljena z različnimi cepivi.

Okoli 151.000 ljudi, predvsem zaposlenih v zdravstvu in socialnih zavodih, je sprva prejelo cepivo AstraZenece. Ker so to cepivo umaknili s seznama cepiv zaradi skrbi glede krvnih strdkov, so jih drugič cepili s cepivom podjetij Pfizer/Biontech ali Moderna.

DELITE
Pomakni se na vrh